Ronald Gorsic / CROPIX
VATERPOLO

BARAKUDE UVJERLJIVO DO POBJEDE NA OTVARANJU ZAVRŠNOG TURNIRA SVJETSKE LIGE Fatović natrpao mrežu protivnika, a Vrlić ih lakoćom izbacivao

Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. lipanj 2018. 17:59

Utakmica za 10! U redu, možda ne u kvalitativnom pogledu, ali rezultatski čista desetka. Na toliko pogodaka razlike su hrvatski vaterpolisti ostavili kazahstanske u otvarajućem susretu završnog turnira Svjetske lige u Budimpešti.

Atraktivno i sigurno

Realno, nešto bitno drukčije se nije ni očekivalo. Hrvatska momčad, i ovako prošarana, odnosno u ponešto pomlađenom ili ispremiješanom sastavu, bez Jokovića, Lončara, Macana te s mladićima koji tek skupljaju prve minute za Barakude na nekom službenom nadmetanju kao što su Miloš, Benić, pa i Bašić, nije pružila suparniku ni milimetar prostora za moguće iznenađenje.

U biti, sve što je suparnik uspio napraviti bilo je primicanje na samo gol zaostatka (3:2) početkom druge četvrtine. Upravo je to bilo dovoljno da Barakude iznova “stisnu” te s tri uzastopna gola (Bušlje i dvaput Fatović) odu na poluvrijeme s lagodnih 6:2. Najbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović sa 5 pogodaka. Trpao je Loren i izvana, jednako kao iz kontri, a posebno je zanimljiv bio pogodak za 6:2. U kontri, otišao je potpuno u stranu, gotovo pa tik uz vratnicu i onda iz mrtvog kuta uhvatio na varku inače solidnog kazahstanskog vratara. Pogledao je Fatović prema sredini je li mu pliva netko od suigrača, a onda shvativši da se vratar pomaknuo, samo je provukao loptu ispod lijeve Šljemove ruke.

Vrlo je solidnu utakmicu odigrao i naš na ovom turniru prvi centar Josip Vrlić, jednostavno prejak za kazahstanske braniče koji su letjeli van kao od šale. Zamijetili smo i zanimljivu napadačku rolu mladog Lovre Miloša koji je, ovisno o situaciji, bio malo na lijevom, a pred kraj i na desnom krilu. U biti, to je jedna od Tuckovih zamisli na ovom turniru, oprobati ovog mladića na desnoj strani.

Danas Španjolci

Ono što bi sigurno trebalo biti bolje je realizacija igrača više. Makar ne sumnjamo i da će se taj dio igre poboljšati. Onda kada se malo više uigraju linije, pa u konačnici i kada dođe neki jači suparnik za više nadahnuća.

Utorak već nosi jednog takvog, odnosno Španjolsku u utakmici za vjerojatno i prvo mjesto u skupini B.

Linker
18. travanj 2024 09:59