Pavo Marković
Tonci Plazibat / Hanza Media / Hanza Media

SLIJEDI OPORAVAK

'BOLEST POLJUPCA' SLOMILA TROFEJNOG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA 'To je sve sastavni dio života sportaša i tako sam to prihvatio'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 07.11.2016. u 12:00

 • Šef Jugove medicinske struke dr. Marko Margaritoni potvrdio je u ponedjeljak kako je za člana VK Jug CO, Pava Markovića (31) završio prvi dio sezone jer su testovi potvrdili kako standardni prvotimac dubrovačke momčadi boluje od infektivne mononukleoze inače još nazivana kao i 'bolest poljupca'.

  Kako je objavljeno na stranicama VK Juga, Marković je je prošlog tjedna osjetio poteškoće, a rezultati pretraga obavljenih u Općoj bolnici Dubrovnik nisu ohrabrujući.

  ''Dodatnim laboratorijskim testovima potvrdile su se sumnje kako se radi o infektivnoj mononukleozi. Što se tiče vremena koje će biti potrebno za oporavak, za sada sigurno mogu reći kako se na Markovića neće moći računati do kraja godine'', rekao je šef Jugove medicinske struke prof. dr. sc Marko Margaritoni.

  Pavo Marković
  Tonci Plazibat / Hanza Media / Hanza Media
   

  Pavo Marković poručio je kako se nada da će se brzo oporaviti i biti spreman za drugi dio sezone.

  ''Što je tu je. Ozljede i bolesti su sastavni dio života sportaša i tako sam to prihvatio. Tek je početak sezone i nadam se kako ću biti spreman za drugi dio'', kazao je Marković.

  Inače, VK Jug CO prošle sezone  je s Markovićem osvojio Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske, Triglav regionalnu vaterpolo ligu i Ligu prvaka.