Ivica Tucak
 REUTERS/Laszlo Balogh / REUTERS
U POLUFINALU PROTIV SRBIJE

CRNA GORA PET I POL GODINA BEZ POBJEDE NAD HRVATSKOM Tucak: 'Zajedništvo, vjera i pobjednički duh, takav mentalitet. Zbog toga volim ove momke'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. srpanj 2018. 23:16

Crna mačka! Ne, suparnik se zvao Crna Gora, ali su Barakude njima crna mačka. Pet i pol godina Crna Gora nije svladala Hrvatsku u vaterpolu, ali ne samo to. Onda kada je najteže, kada se deru gaće, tada Crnogorci padaju.

Barakude su svladale Crnu Goru u četvrtfinalu SP-a u Kazanju 2015, u polufinalu OI u Londonu 2012, u polufinalu OI u Riju 2016... Eto, tako smo onda nizu pridodali i Barcelonu, EP 2018. Iako, bilo je gusto. Možda nikad bliži porazu, visjeli smo k’o lusteri u zagrebačkim gornjogradskim salonima. Gubili dva razlike od samog početka, prvi put izjednačili pred kraj treće četvrtine (5:5), a prvi put poveli početkom četvrte (7:6). Jedino što je tada nastao tek hrvatski loptački stampedo po crnogorskoj mreži, pa su tako Barakude 4:41 minutu prije kraja imale već vodstvo od tri razlike! Od 5:6 do 9:6.

- Evo, to je onaj razlog zbog kojeg ja volim, obožavam ove mladiće koje imam čast voditi - potpuno će mokre košulje nakon iscrpljujućeg četvrtfinala izbornik Ivica Tucak.

- Dvije i pol četvrtine bili smo u nepovoljnoj situaciji, ali ja sam i tada govorio da ne smijemo gubiti glavu, moramo samo nastaviti gurati svoju igru. Neću karikirati ako kažem da je ova pobjeda zapravo slika naše reprezentacije i svega što smo napravili u proteklom razdoblju. Zajedništvo, vjera i pobjednički duh, takav mentalitet. Zbog toga volim ove momke. Da, mogli smo ovo i izgubiti, to je sport, ali uživam raditi s ovim momcima jer tako duboko vjerujemo jedni drugima. Presretan sam u ovom trenutku, iako nema puno vremena za slavlje - u emotivnom će tonu Tucak.

Linker
19. travanj 2024 08:08