Foto: Marko Todorov / CROPIX
PREDINFARKTNO STANJE

DRAMA TRENERA ZAGREBAČKE MLADOSTI Hitno završio u bolnici: 'Mozak mi ne dobiva dovoljno kisika, pa dolazi do vrtoglavica. Znam da grozno zvuči...'

ZORAN BAJIĆ Trener vaterpolista Mladosti 48 sati proveo u bolnici zbog sumnji na predinfarktno stanje
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 13. prosinac 2017. 11:46

Nije lako biti trener - stres, stres, opet stres, pa onda još malo stresa. A svaki taj stres jednom mora doći na naplatu. Kao u slučaju Zorana Bajića, trenera vaterpolista Mladosti, kojeg je u nedjelju u 3 sata ujutro Tomislav Paškvalin otpratio u Bolnicu Sestara milosrdnica u Zagrebu u predinfarktnom stanju.

Zoran je u utorak nakon podneva pušten iz Vinogradske bolnice, došao je doma i - zaspao.

- Bio sam umoran, nakon dva dana napokon doma, u svom krevetu - javio se kasnije predvečer, kada se probudio. I umirio nas i sve ostale koji su se brinuli.

- Znam da grozno zvuči, ali ja sam, zapravo, navikao na to stanje jer sam prvi put to doživio prije 15 godina. Doduše, posljednjih je deset godina bilo zatišje, sve dosad.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Pojasnio nam je Bajić o čemu se, zapravo, radi.

- Meni pati elektrika srca, podivlja ritam srca, pa se putem te elektrokonverzije srce vraća u normalan ritam, nešto poput reanimacije. Srce treperi i ne pumpa punom snagom krv, pa mozak ne dobiva dovoljnu količinu kisika, zbog čega dolazi do blagih mučnina i vrtoglavica, nešto slično predinfarktnom stanju, a nije. Samo, nemojmo miješati, ovdje je riječ o elektrici srca, dok pod mehaniku spadaju stentovi, pacemakeri, infarktna stanja... Posljedice mogu biti razne, od problema sa štitnjačom, s tlakom... Osim stresa, i neki drugi valjski utjecaji mogu doprinijeti tome. Recimo, kada sam živio u Luganu, ujutro bih skijao na glečeru, a navečer igrao tenis pod balonom na +25, dakle ekstremna promjena atmosferskih uvjeta u jednom danu, pa bi mi se onda to znalo događati.

Koji je sada bio okidač?

U četvrtak na treningu

- Ne znaju to doktori, sumnjaju na nakupljeni stres, iako nisam imao nekih pretjeranih razloga za nezadovoljstvo. OK, imali smo kiks u Šibeniku, nismo prošli u finale Kupa, sumnjaju da bi to mogao biti razlog.

I što sada?

- Ništa posebno, rekli su mi da se mogu normalno vratiti poslu, dapače, da i dalje radim ono što volim. Ma, osjetio sam ja kada smo išli u Mađarsku da je srce već ušlo u fibrilaciju. Odmorit ću se dva dana i već sam od četvrtka-petka na treningu.

Linker
13. travanj 2024 23:19