Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
LAKOĆOM DO SLAVLJA

HRVATSKI VATERPOLISTI 'POTOPILI' TURKE Na krilima Miloša i Fatovića 'Barakude' stigle do druge pobjede na Europskom prvenstvu

Piše: HinaObjavljeno: 18. srpanj 2018. 14:56

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u srijedu je u 2. kolu skupine C na Europskom prvenstvu u Barceloni lakoćom svladala Tursku sa 23-2 (4-0, 7-1, 6-1, 6-0).

U hrvatskoj reprezentaciji najefikasniji su bili Lovre Miloš sa šest i Loren Fatović sa pet golova. Ante Vukičević i Andro Bušlje zabili su po tri pogotka, Maro Joković dva, a Marko Macan, Josip Vrlić, Javier Garcia i Ivan Buljubašić po jedan.

Ovo je druga pobjeda Hrvatske na EP u Barceloni, prije dva dana naši vaterpolisti slavili su protiv Nizozemske sa 15-8. Reprezentacija Grčke, koja je u 1. kolu dobila Tursku sa 27-1, u srijedu igra sa Nizozemskom (15.30 sati).

U posljednjem kolu u skupini u petak, 20. srpnja, sastaju se Turska - Nizozemska (14 sati), te Hrvatska - Grčka (20.30 sati). Pobjednici četiriju skupina direktno idu u četvrtfinale, a drugi i treći iz svake skupine će razigravati za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu.

Fatović: Prije utakmice smo odradili trening koji nam je bio važniji

"Ekipa Turske nije u rangu s nama. Prije utakmice smo odradili trening tako da nam je taj trening bio i važniji nego sama utakmica", izjavio je hrvatski vaterpolski reprezentativac Loren Fatović nakon uvjerljive 23-2 (4-0, 7-1, 6-1, 6-0) pobjede nad Turskom na Europskom prvenstvu u Barceloni.

"Upisali smo nova tri boda, odigrali kako smo se dogovorili i sada čekamo Grčku koja je najvažnija utakmica u skupini. No, ne možemo reći da je najvažnija na turniru, jer u ovom dijelu natjecanja još je dozvoljeno napraviti krivi korak pa ga ispraviti u osmini finala ili četvrtfinalu. Pripremat ćemo se za Grke, mislim da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo pobijediti", izjavio je Fatović, koji je protiv Turske postigao pet od 23 pogotka Hrvatske, ujedno najavivši dvoboj s Grcima koji je na rasporedu u petak, s početkom u 20.30 sati.

Jedan od onih koji najbolje poznaje sljedećeg suparnika je Andro Bušlje, član ovogodišnjeg klupskog europskog prvaka Olympiacosa.

"Dobra su ekipa i imaju prepoznatljiv stil igre, no nadam se da mi na to imamo odgovor. Smatram da smo kvalitetniji od njih, no to trebamo pokazati u vodi što sigurno neće biti lako."

Linker
25. travanj 2024 19:12