REUTERS/Damir Sagolj / REUTERS
DOBRE VIJESTI

KAPETANU VATERPOLSKE REPREZENTACIJE USPJEŠNO OPERIRANO SRCE Liječnici se nadaju da će se čim prije oporaviti i biti u mogućnosti zaigrati za Hrvatsku

Piše: HinaObjavljeno: 15. ožujak 2018. 21:51

Dobre vijesti dolaze iz SAD-a.

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno je 13. ožujka podvrgnut uspješnoj operaciji srca u Klinici Cleveland u Ohiju, potvrdili su iz Hrvatskog vaterpolskog saveza.

"Temeljem izvješća neposredno nakon operativnog zahvata koji je izveo jedan od najcjenjenijih svjetskih kardiokirurga dr. Nicholas Smedira, stanje našeg kapetana je dobro. Provedeno je planirano operativno liječenje i operativni zahvat na srcu je protekao bez komplikacija. Sada slijedi faza oporavka, te se liječnici nadaju da će se Sandro čim prije u potpunosti oporaviti, te biti u mogućnosti ponovo zaigrati za hrvatsku reprezentaciju", stoji u službenom priopćenju Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Sukno je prošlog ljeta predvodio hrvatsku reprezentaciju do zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, no u listopadu su stigle šokantne vijesti da ima problema sa srcem. Pregled kod poznatog kardiologa u Rimu Paola Zeppillija te je dijagnoze potvrdio, a hrvatskom vaterpolistu bio je upitan i nastavak karijere. Sada je Sukno operiran, a nakon rehabilitacije bit će poznato i hoće li i gdje nastaviti karijeru.

HVS se zahvalio dr. Tomislavu Mihaljeviću voditelju Cleveland klinike na svesrdnoj pomoći oko organizacije i liječenja Sandra Sukna, te Hrvatskom olimpijskom odboru i Zdravstvenoj komisiji HOO na pomoći oko organizacije puta, smještaja i njegova liječenja.

"O tijeku daljnjeg liječenja i rehabilitaciji kapetana hrvatske vaterpolo reprezentacije izvijestit ćemo vas nakon njegovog povratka u Hrvatsku," poručili su iz HVS-a.

Linker
24. travanj 2024 20:16