Matija Djanjesic / CROPIX
EP VATRERPOLO

NAJTEŽI ISPIT ZA BARAKUDE NA EUROPSKOM PRVENSTVU! OKRŠAJ PROTIV CRNE GORE U ČETVRTFINALU Tucak: 'Ako ćemo igrati kao i do sada, bliže smo pobjedi'

Piše: HinaObjavljeno: 23. srpanj 2018. 17:11

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u četvrtfinalu europskog prvenstva u Barceloni igrat će protiv Crne Gore, a susret je na rasporedu u utorak u 18.30 sati.

"Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica, kao što je to uvijek u četvrtfinalnim utakmicama ovakvih natjecanja. Snaga Crne Gore nam je dobro poznata te maksimalno respektiramo protivnika," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska je u četvrtfinale ušla direktno nakon što je osvojila prvo mjesto u skupini C, dok je Crna Gora bila druga u skupini B iza Španjolske, pa je morala igrati osminu finala protiv Rumunjske. Crnogorci su bili uvjerljivi i na koncu su slavili 15-5.

"Crna Gora Ima nekolicinu sjajnih igrača, no vjerujem da, ako ćemo biti na tragu onoga što do sada pokazujemo na ovome Europskom prvenstvu, ipak smo mi bliže pobjedi. Ali da će biti izuzetno teško, to je neosporno," zaključio je izbornik Tucak.

U slučaju pobjede protiv Crne Gore, 'barakude' će u polufinalu čekati bolji iz dvoboja Srbija - Mađarska. Srbija je kao i Hrvatska direktno ušla među osam najboljih, dok je Mađarska u osmini finala pobijedila Nizozemsku 12-9.

U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se Španjolska - Grčka, te Italija - Rusija.

---------------------------------------------

RASPORED ČETVRTFINALA - 24. srpnja

17.00 Srbija - Mađarska

18.30 HRVATSKA - Crna Gora

20.30 Italija - Rusija

22.00 Španjolska - Grčka

PAROVI POLUFINALA - 26. srpnja

Srbija/Mađarska - HRVATSKA/Crna Gora

Italija/Rusija - Španjolska/Grčka

---------------------------------------------

Linker
16. travanj 2024 14:50