VK Jug
VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

NIJEMCI STIŽU U PAKAO GRUŽA Kobešćak i Macan najavili: 'Morat ćemo odmah pokazati tko je gazda!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2017. 15:03

Povodom utakmice petog kola LEN Lige prvaka Jug Croatia osiguranje - Waspo Hannover, u klupskim prostorijama na bazenu u Gružu održana je konferencija za novinare na kojoj su se nazočnima obratili direktor kluba Ognjen Kržić, trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak i reprezentativni branič Marko Macan.

'Iskoristio bi priliku i čestitao našoj kadetskoj momčadi na čelu s trenerom Franom Karačem na osvojenjoj tituli prvaka Hrvatske, proteklog vikenda u Zadru', kazao je u uvodu Ognjen Kržić.

O utakmici protiv Hannovera trener Kobešćak kaže:

'Nijemci su vrlo ozbiljna momčad što potkrepljuje činjenica da su nedavno osvojili njemački kup i tako prekinuli višegodišnju dominaciju Spandaua. Momčad s 11 prekaljenih internacionalaca, puna iskustva, pokazala je da zna igrati dobar vaterpolo. Mi smo se pripremali baš za ovu utakmicu zadnjih petnaestak dana još od utakmice protiv Partizana tako da su nam utakmice u Regionalnoj ligi poslužile kao dobar trening'.

Na upit novinara o igri u posljednjoj utakmici Regionalne lige protiv Jadrana Carine, Kobešćak je rekao:

'Naravno da nisam zadovoljan igrom. Međutim, nismo se spremali za Jadran, misli su nam bile usmjerene na Hannover, a i protekli je tjedan bio jedan od najtežih od početka priprema tako da u subotu nismo bili potpuno svježi. U svakom slučaju, u srijedu ćemo morati biti puno bolji želimo li uzeti bodove.'

Na maksimalan oprez poziva i Marko Macan.

'Kostur momčadi čine igrači s ovih prostora koji su puni iskustva. Morat ćemo se dobro pripremit, biti maksimalno motivirani i odmah u prvoj utakmici pokazat tko je gazda. Sezona se polako zahuktava, kreću jake utakmice. Mi radimo dobro, dižemo se u formi i bit ćemo najbolji kad bude najpotrebnije', zaključio je Macan.

Utakmica petog kola LEN Lige prvaka Jug CO - Waspo Hannover igra se u srijedu 8. veljače s početkom u 19,00 sati uz uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

Linker
19. travanj 2024 18:05