HAVK Mladost
SLIJEDI CRVENA ZVEZDA

POVIJESNI USPJEH VATERPOLISTA MLADOSTI Zagrebačka momčad dominira u regionalnoj ligi, ali nema vremena za odmor

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2019. 09:53

Vaterpolisti Mladosti dominiraju regionalim vaterpolom. Zagrebačka ekipa je vodeća u Regionalnoj vaterpolo ligi nakon prvog dijela natjecanja, prvi put otkako je ova liga formirana. Posebno impresionira što je Mladost ovaj rezultat ostvarila nizom od čak devet utakmica bez izgubljenih bodova što je još jedna potvrda velikih ambicija Žabaca za ovu sezonu.

''Drago nam je da smo prvi krug Regionalne lige zatvorili s maksimalnim brojem bodova što je prvi put otkako se igra liga da je Mladost to postigla. Nema velike pauze, već u subotu igramo u Beogradu protiv Crvene Zvezde koja je na, vjerujem, iznenađenje svih šokirala Jug i nama olakšala posao. Omogućili su nam da osiguramo prvo mjesto na kraju regularnog dijela lige te da završnica bude u Zagrebu, što nam štedi puno vremena i energije te se možemo fokusirati na Ligu prvaka!'' – izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

HAVK Mladost

Mladost je prvo mjesto na tablici potvrdila subotnjom pobjedom nad Primorcem u Budvi rezultatom 13:8. Najefikasniji strijelac bio je Konstantin Kharkov s četiri pogotka, a slijedio ga je Miloš Ćuk s tri pogotka. Mladost je tako osigurala 27 bodova, a iza sebe ostavila rivale Jadran Herceg Novi s 21 bodom i dubrovački Jug s 19 bodova.

"Utakmicu s Primorcem dobro smo otvorili, gubili 2:1 ali onda smo ušli u seriju kvalitetnih kontra-napada i nametnuli svoj ritam. Igrač više i igrač manje su nam bili dobri tako da je krajnji rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Gostovanje u Budvi pokazalo nam se kao dobitno i vratili smo samopouzdanje i sigurnost koje smo na neki način izgubili protiv Juga u Ligi prvaka.'' – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić te se osvrnuo i na posljednji susret Juga i Mladosti u Ligi prvaka: ''Na utakmici protiv Juga nismo bili nažalost pravi. Primili smo 14 zgoditaka, što je puno i vjerujem da se nikoga ne može pobijediti kada se primi toliko golova. Zasluženo smo izgubili ali pokušat ćemo već u idućoj utakmici ispraviti te greške i ponovno biti odlični protiv Juga!''

HAVK Mladost

Mladost u subotu gostuje u Beogradu kod Crvene Zvezde u sklopu Regionalne vaterpolo lige, a već u srijedu 23. siječnja očekuje ih mađarski Szolnoki u Ligi prvaka.

''Pobjeda protiv Szolnokija nas vraća u borbu za završni turnir, gdje je još uvijek sve otvoreno. Nadamo se da ćemo se s dvije uzastopne pobjede nad Szolnokijem, u gostima i doma, vratiti u borbu i ući u završni dio regularnog dijela sezone u dobroj poziciji i spremni za završni turnir!'' – najavio je utakmicu s Mađarima kapetan Marcelić.

Iduću utakmicu na domaćem terenu Mladost će igrati u subotu, 26. siječnja, u susretu 11. kola Regionalne vaterpolo lige kada im u goste dolazi Jug. Ulaz na derbi hrvatskog vaterpola je besplatan, a publiku očekuju brojna iznenađenja.

Linker
25. travanj 2024 15:38