BARCELONA, SPAIN - AUGUST 01: Xavier Valles (L) of Spain in action against Milos Cuk of Serbia during the Men's Water Polo fifth to eighth place match between Spain and Serbia during day thirteen of the 15th FINA World Championships at Piscines Bernat Picornell on August 1, 2013 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

INTERVJU ZA BLIC

SRPSKI ČOVJEK ODLUKE ISKRENO PRIZNAO ŠTO SU NAPRAVILI HRVATSKI VATERPOLISTI NAKON OBRANE EUROPSKOG ZLATA Uoči dolaska u Zagreb poslao jasnu poruku

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 30.07.2018. u 14:47

 • Srpska vaterpolska reprezentacija na dramatičan je način došla do europpskog zlata u Barceloni. U finalu je presudilo bolje izvođenje peteraca, pa je tako Srbija došla do četvrtog uzastopnog zlata na europskim smotrama. Odlučujući peterac za pobjedu Srbije protiv Španjolske 12:10 zabio je Miloš Ćuk, inače novopečeni igrač zagrebačke Mladosti.

  "Nije bilo treme kod penala, za to su bili zaslužni suigrači, jer su dali sva četiri peterca i što je Mitrović obranio jedan udarac. Mogao sam samo donijeti pobjedu, ne izgubiti meč, tako da mi je bilo mnogo lakše u odnosu na ostale. Osjetio sam ogromnu sreću poslije gola...Za ovu generaciju posljednja stanica je Tokio, sve je okrenuto prema Olimpijskim igrama. To nam je krajnji cilj ciklusa, rekao je Ćuk u razgovoru za Tanjug, a koji je potom prenio Blic.

  Ćuku sada predstoji odlazak u Zagreb kako bi se priključio novim suigračima.

  "Čestitali su mi Hrvati, a za mene je bila teža utakmica sa Španjolskom u odnosu na Hrvatsku. Bila je zahtjevnija fizički u Kaotičnom ambijentu buke, vriske, bilo je baš naporno. Idem u Zagreb za 15 dana, nova sredina, verujem da ću se brzo uklopiti. Idem sa tamo sa najsjajnom medaljom, nadam se da ćemo skinuti Jug sa trona", zaključio je 27-godišnji Ćuk.

  Iz drugih medija