Dubrovnik, 310717.
Svecani docek na Stradunu za dubrovacke vaterpoliste, osvajace Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Madjarskoj.
Na fotografiji: Sandro Sukno, Marko Bijac, Maro Jokovic, Andro Busije, Marko Macan, Loren Fatovovic, Luka Loncar i Xavi Garcia.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
CROPIX

PREDIVNE SCENE

VELIČANSTVENI DOČEK SVJETSKIH PRVAKA U GRADU VATERPOLA Pjesma i bakljada u čast najboljih: Stradunom se orila ‘Moja domovina’, zapjevao i Xavi Garcia!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 31.07.2017. u 08:57

 • Razdragani navijači u Duborovniku dočekali su dio vaterpolisti na Stradunu pjesmom i bengalkama, prenosi dulist.hr. Negdje oko pola jedan ujutro, došlo je do erupcije slavlja. Sa zastavama, ogromnim osmjehom popraćeni Jugovom himnom “Tre, tre, trese se tko u Juga dirne” popeli su se ispred sv. Vlaha svjetski vaterpolski prvaci, dubrovački reprezentativci, sadašnji i bivši igrači VK Jug CO.

  Dobrog raspoloženja nije nedostajalo no da bi slavlje bilo potpuno pobrinula se klapa Ragusavecchia i DJ, a uz zlatne reprezentativce na bini su ih dočekali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i njegove zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, župan Nikola Dobroslavić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza te dopredsjednik VK Jug CO Željan Konsuo, direktor VK Jug CO Ognjen Kržić, članovi uprave, ponosi Dubrovčani, brojni gosti grada…

   

  – Hvala što pronosite ime našega Grada svijetom. Činjenica je kako je pola momčadi ovdje, to nam govori koliko je vaterpolo vezan za Grad – rekao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

  – Ponosni smo na vaterpolsku reprezentaciju, ali posebno na naših osam mladića. Čestitam vam što se na vrhu vaterpolskog svijeta – kazao je župan Dubrovačko neretvanske županije Nikola Dobroslavić.