2016 Rio Olympics - Water Polo - Final - Men's Gold Medal Match Croatia v Serbia - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 20/08/2016. Sandro Sukno (CRO) of Croatia reacts. REUTERS/Damir Sagolj FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Damir Sagolj / REUTERS

TOTAL WATERPOLO

VELIKO PRIZNANJE ZA KAPETANA HRVATSKE REPREZENTACIJE Sandro Sukno najbolji vaterpolist svijeta, u idealnoj postavi četvorica Hrvata

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.12.2017. u 10:44

 • Kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije Sandro Sukno proglašen je najboljim vaterpolista protekle sezone u izboru portala Total Waterpolo.

  Sukno, koji je član talijanskog Pro Recca, tako je naslovu svjetskog prvaka i MPV-a finalne utakmice ove godine pridodao i titulu Total Player 2017. i pobjedu u jedinom svjetskom izboru ove vrste.

  U nezavisnom žiriju sastavljenom od vodećih trenera i sportskih novinara, čak 10 od 13 svjetskih trenera odabralo je upravo Sukna kao najboljeg igrača. Među njima su i izbornik Mađarske Tamas Martz te izbornik Srbije Dejan Savić, koji je naglasio kako je Sukno odigrao "vanzemaljsko" svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

  Drugi u izboru iza Sukna je srpski reprezentactivac Andrija Prlainović, dok je treće mjesto zauzeo mađarski vratar Viktor Nagy.

  Al Bello/Getty Images
  Al Bello/Getty Images / Getty Images
   

  Uz najboljeg igrača, izabrana je i najbolja sedmorka svijeta u kojoj su se našla čak četiri naša reprezentativca. Sandru su se pridružili najbolji centar svijeta Luka Lončar, ubojiti ljevoruki napadač Xavi Garcia te Andro Bušlje kao najbolji branič. Najbolju sedmorku upotpunjuju Andrija Prlainović te Mađari Viktor Nagy i Marton Vamos.

  Beograd, 210116.
Kombank Arena.
32. Europsko prvenstvo u vaterpolu.
Utakmica za plasman od 5-8 mjesta, Hrvatska - Italija.
Na fotografiji: Luka Loncar.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
  Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
   

  Projekt Total Player 2017 je i humanitarnog karaktera, pa će tako sponzor projekta Keel proizvesti unikatnu liniju vaterpolske opreme s potpisom Sandra Sukna koja će biti darovana sportskom centru M. Nascimento iz siromašnog predgrađa Sao Paola u Brazilu. Centar već godinama uspješno, u vrlo skromnim uvjetima, pruža priliku djeci da se maknu sa ulice te kroz vaterpolo pronađu novi put u sportskoj i akademskoj zajednici.

  "Jako mi je drago zbog nagrade Total Waterpola i želim posebno naglasiti segment koji se odnosi na darivanje nerazvijenih vaterpolskih sredina s obzirom da je našem sportu svaka promocija dobrodošla", izjavio je Sukno u svom pobjedničkom intervjuu.

  Iz drugih medija