Tin Srbić i Ana Đerek
 Sasa Buric / Cropix / Sasa Buric / cropix cropix
TEŠKA VREMENA

'ZA NJU JE OVO PRAVA KATASTROFA!' PROSLAVLJENI HRVATSKI OLIMPIJCI SE U JEKU PANDEMIJE SNALAZE KAKO GOD ZNAJU 'Vježba ona svaki dan, ali što je to?'

GIMNASTIKA Deni Borozan, predsjednica Gimnastičkog kluba Marjan
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 09. travanj 2020. 12:23

Naši najbolji gimnastičari, konkretno dvoje naših potvrđenih olimpijaca Tin Srbić i Ana Đerek, zasad se snalaze kako znaju jer im je pristup dvoranama službeno zabranjen. U Zagrebu dosad nisu tražili nikakvu pomoć od SDUŠ-a ili HOO-a za Srbića jer je Sokolski dom oštećen u potresu i čekalo se rješenje statičara.

Dvorana je u utorak dobila zelenu oznaku da se može koristiti, ali sad je tek treba počistiti i zakrpati pa će tek poslije doći na red eventualno traženje dozvole za Tina.

U Splitu Ana Đerek trenira kod kuće koliko može i čeka da mjere popuste.

- Slali smo još na početku ove krize upit da se Ani dopuste treninzi u dvorani. U Javnoj ustanovi Sportski objekti bili su spremni dati nam dozvolu, ali onda je došla uputa Stožera civilne zaštite da se objekti zatvore i naravno da smo to poslušali. Ne idemo glavom kroza zid. Vjerujem da će, čim popuste mjere, ako bude postojala mogućnost da trenira po dvoje ili troje ljudi, Anu odmah pustiti - kaže Deni Borozan, predsjednica Gimnastičkog kluba Marjan, i dodaje:

Osijek, 260519. 
Gimnastika. 
Dvorana Gradski vrt. 
Drugi dan finala DOBRO World Cupa Osijek 2019. 
Na fotografiji: Ana Djerek osvojila je prvo mjesto za nastup na parteru. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

- Ana vježba svaki dan, ali što je to? Ona ne može bez sprava. Bilo bi super kada bi olimpijcima omogućili treniranje u određenim uvjetima, ali opet, tko zna jesu li Ana ili njezin trener bili u kontaktu s nekim tko je zaražen.

Borozan, ipak, prihvaća da stanje nije jednostavno i da se sportaši moraju prilagoditi.

- Mi smo svi sada navalili, ne samo sportaši, da se mjere opuste. Nestrpljivi smo, a tako samo možemo produljiti agoniju. Ako netko čuje da Ana trenira, onda će doći i drugi, pa će reći “pusti i mene”, pa će doći treći i onda smo gotovi. Ako smo izdržali dosad, idemo izdržati još dva-tri tjedna. Za Anu je ovo katastrofa, sprave nije vidjela mjesec dana, ali, ponavljam, kako svima tako i nama.

Linker
19. travanj 2024 11:32