sn arhiva

VELIKO PRIZNANJE

ZAGREB JE DOMAĆIN PRESTIŽNOM SVEUČILIŠNOM SKUPU PREDVOĐENOM KINOM Tomislav Krističević reizabran za dekana KIF-A u iduće tri godine

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.04.2019. u 12:12

 • Najmnogoljudnija zemlja svijeta Kina sve više se otvara na različitim područjima suradnje prema Europi, a jedan od načina je 'Inicijativa 16+1'. Hrvatska je ove godine domaćin sastanka 16 država srednje i istočne Europe i Kine, stoga je Kineziološki fakultet zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu odlučio iskoristiti ovo važno razdoblje za produbljenje već postojeće suradnje.

  Nakon sastanka 16 zemlja istočne i srednje Europe i Kine (Inicijativa 16+1), koji se u travnju održava u Dubrovniku, zagrebački Kineziološki fakultet zajedno s Pekinškim sportskim sveučilištem domaćin je svojevrsnom nastavku istog i to u području tjelesnog odgoja i sporta. Prvi Forum „Belt and Road“ fakulteta i sveučilišta iz područja tjelesnog odgoja i sporta održat će se u Zagrebu u hotelu „Westin“ 17. i 18. travnja a njegovo otvorenje predviđeno je za 17. travnja 2019. u prisustvu predstavnika najznačajnijih institucija Republike Hrvatske.

  sn arhiva
   

  „Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Pekinškim sportskim sveučilištem, domaćin je ovom skupu na koji dolaze rektori i drugi visoki predstavnici Sveučilišta iz Kine kao i svih 16 zemalja srednje i istočne Europe. Ova suradnja otvara mogućnost da se Kineziološki fakultet zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu predstavi u najboljem svjetlu kao domaćin i potencijalni partner, kako samim kolegama, tako i javnosti svih zemalja uključenih u Inicijativu - izjavio je dekan KIF-a izv.prof.dr.sc. Tomislav Krističević te dodao: „Počašćeni smo ukazanim nam povjerenjem za organizacijom ovako važnog skupa u Zagrebu. Velika je to prilika za isticanjem značaja i kvalitete našeg fakulteta kao i Sveučilišta u Zagrebu!“

  sn arhiva
   

  Uz zagrebački Kineziološki fakultet te Pekinško sportsko sveučilište, na Forumu sudjeluju predstavnici institucija Albanije, BiH, Bugarske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

  Ususret ovom Forumu, na Kineziološkom fakultetu dekan izv.prof.dr.sc. Tomislav Krističević reizabran je za dekana za naredne tri godine. Riječ je uistinu o značajnoj godini za Kineziološki fakultet, jer uz navedena velika događanja, fakultet obilježava 60 godina uspješnog rada i postojanja kao jedne od naših najutjecajnijih znanstvenih ustanova.

  Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu posljednjih je godina pri vrhu najpopularnijih fakulteta. Sa što većom brigom za vlastitim zdravljem te kretanjem svjetskih trendova, ono raste iz godinu u godinu. Prijave za predaju dokumenata za upis na KIF su od 3. do 7. lipnja, dok je razredbeni postupak u periodu od 1. do 3. srpnja.

  Tagovi
  Iz drugih medija