SEHA League handball match Metaloplastika Sabac - PPD Zagreb, Hala Zorka, Sabac, Serbia, 03.09.2019, Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff
Nebojsa Tejic

SEHA LIGA

ZAGREB JE KRENUO POBJEDOM, ALI DOJAM NIJE BRILJANTAN 'Ovo nije rukomet koji želim da igramo, jednostavno moramo početi trčati'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.09.2019. u 10:25

 • PPD Zagreb je, da se slikovito izrazimo, pješke prošao kroz Šabac. Pobjeda je najvažnija na startu, makar ne treba zanemariti da to sve nije bilo po željama. I sam trener Branko Tamše svjestan je situacije.

  - Rekao bih da je bilo prosječno i ništa više od toga. Neki su željeli više, neki imaju navike iz starih klubova, a sve to je na neki način kočnica. Start je bio odličan, no onda smo nakon 4:0 napravili u prvom dijelu devet tehničkih grešaka, a tako se u SEHA ligi ne može igrati niti s jednim protivnikom. Metaloplastika na krilima uspjeha u Istanbulu, dobro popunjena dvorana i bili smo u trenutku u problemu.

  Bili tek na 60 posto

  Ipak u drugom poluvremenu je bilo bolje.

  - Napravili smo samo četiri tehničke pogreške. To je početak. Drugo, kontrolirali smo rezultat i doveli utakmicu kraju. Rezultat kaže da smo primili 25, da je 6-0 obrana u nastavku bila OK, a da je Ašanin bio vrlo solidan, ali napad je zabio 28. Ta vrste kontrole igre nije rukomet koji želim da igramo, jednostavno rečeno moramo početi trčati, a to još nismo. Otud i malo napada, pa malo golova. No, vjerujem da ćemo ići naprijed. Moramo.

  Morat ćete brzo, jer Veszprem je pred vratima, iskušenje u Mađarskoj je već u subotu.

  - Mislim da se moramo opustiti, trčati, da smo bili na 60 posto, a da možemo puno više. To mi je želja. Koliko će to biti dosta za Veszprem teško je reći, jer zna se kakva su ni momčad.

  Ipak, nisu ni oni prošli lako u Brestu?

  - Nisu, imali su i malo sreće, jer su dobili dvije lopte domaćina na poklon na kraju, a još je Cupara obranio zadnji šut za egal. Ali, to je bez obzira na sve strašna momčad, jer ako znamo da u Brestu nisu igrali Mačkovšek, Šterbik, Štrlek... to samo po sebi dovoljno govori. Od nas očekujem da budemo bolji nego u Šapcu, to svakako.

  Još ima ozlijeđenih

  Niste bili kompletni u 1. kolu?

  - Nećemo biti ni u Veszpremu, jer su i dalje ozlijeđeni Ristanović i Mrakovčić. U trening su se vratili Bećiri i Vistorop, konkurirat će za sastav, do subote ćemo vidjeti s kakvim argumentima.

  Treba dodati da subotu (14. 9.) u Arenu na startu Lige prvaka stiže PSG. E, tu će morati protrčati ili...

  Iz drugih medija