Foto: Damir Krajac / CROPIX
MAĐARI STIŽU U ZAGREB

ZAGREBAŠI PROTIV MAĐARSKOG VICEPRVAKA TRAŽE PRVE BODOVE SEZONE 'Ne možemo napuniti Arenu, ali vjerujem da ćemo do kraja sezone i to uspjeti'

Nakon četiri poraza PPD Zagreb u 5. kolu Lige prvaka u nedjelju u Areni dočekuje Szeged koji je složen za Final Four, ali zagrebaši se ne žele predati bez borbe.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. listopad 2019. 13:14

Deset dana prošlo je od poraza Zagreba u Flensburgu kad su prvi put ove sezone djelovali kao ozbiljna momčad. Deset dana dobrog posla može se puno toga napraviti, pa svi s nestrpljenjem, ali i čvrsto na zemlji s obje noge dočekuju gostovanje Szegeda u nedjelju u 17.00.

Bodova nakon četiri kola nema, nije realno da ih bude ni nakon pet, jer Szeged je iz teške kategorije europskog rukometa, u kojoj Zagreb trenutno nije. No, predaja bez borbe zadnja je stvar, a toga su svjesni i u Szegedu. O časnom porazu se ne priča.

Problem su ozljede

- Nije nevažno kako se gubi, mi možemo izgubiti, ali to onda mora biti tako da budemo čisti pred sobom svjesni da smo dali sve što u ovom trenutku možemo. Ne bih bio zadovoljan porazom od Szegeda, ne priznajem nikakve časne poraze, zadovoljio bi me tek egal ili pobjeda, jer to bi najbolje pokazalo da smo na dobrom putu. Nakon Flenburga novi težak poraz bi rekao da je to bila slučajnost, a nitko od nas to ne želi - kaže trener zagrebaša Veselin Vujović.
Problemi su konstanta.

- Problem su nam ozljede, jer bez njih nam fali rotacija. Božić-Pavletić je operiran, neće ga biti tri mjeseca, imamo Horvata i Kosteskog, vratili smo za trening iz Gorice Ereša. Špende vuče ozljedu, Vekić gotovo sigurno neće moći igrati, probleme imaju Gadža i Vistorop, a za nas je to jako puno, posebno protiv sastava koji ima skoro savršen roster sa 16 reprezentativaca, sjajan na svakoj poziciji.

Konkretno...

- Najveći problem nam je obrana jer, osim Bećiri - Stojnić ili Mandić - Ravnić, mi nemamo pravih rješenja u kadru koji imamo za rotaciju, a tako se nositi sa Szegedom 60 minuta nije nimalo lako. Koliko će naša postava izdržati, to ne mogu reći. Ne možemo 6-0, jer nemamo te igrače, nemamo masu za to i nastojimo stvari postaviti realno u skladu s mogućnostima.

Čeka se kvalitetni dodatak slovenskih snaga, koji je dosad uglavnom izostao?

- Hrastnik je pokazao plus. On je obrambeno motiviran, hipermotiviran, a uz malo više koncentracije dao bi i više. Fizički je takav da se može nositi s ozbiljnim igračima. On je jedan od stupova naše obrane, nadam se da će to pokazati i protiv Szegeda. Vjerujem i da će Vlah dati više nego u zadnje vrijeme. Špende ima ozljedu lakta, šut ne može, a s kilažom i građom nije profil za obranu. Radi s nama i vjerujem da će kako ide sezona biti bolji. Za Stojnića sam rekao.

Napunit ćemo mi Arenu

Protivnik je žestok, tamo gdje je Zagreb izgubio 10, Szeged je dobio 7, a dobio je i Barcu s kojom je Zagreb bio na -19. Realno nema previše optimizma.

- Szeged je složen da bude sudionik F4, prvak Europe. Fizički su izuzetni. Uz visinu i snagu imaju i brzinu i rutinu igranja velikih utakmica. Banhidi i Gaber su, po meni, najbolji par pivota u Europi, sjajni su ljevaci, vratari, kod njih su reprezentativci rezerve, i to sve govori... Ali imaju i nedostataka. I nadam se da ćemo ih mi pronaći.

Flensburg je bio obrambeni plus i napadački minus?

- Bio je trenutak odluke s igračem više kada smo primili dva gola, a nismo dali ni jedan. Ne zavarava me da smo bili nešto sjajni, volio bih da pokažemo pravo lice protiv Szegeda da se vidi da smo nešto napravili. Mi smo vratili autoritet dobrom utakmicom u Flensburgu i dat ćemo sve da napravimo dobar rezultat, a to je za mene samo poneki bod. Svjestan sam da ne možemo napuniti Arenu, ali vjerujem da ćemo do kraja sezone i to uspjeti.

Može li vas Szeged podcijeniti?

- Machulla je rekao nakon utakmice s Flensburgom da su znali što ih čeka mojim dolaskom, a siguran sam da to znaju i mnogi u Szegedu, posebno moji reprezentativci iz Slovenije, igrači koje sam trenirao. Zna me Pastor, koji mi je bio pomoćnik u timu stranaca u Španjolskoj koji sam vodio. Svima je plus kada dobiju Vujovića kao trenera. A moj cilj je maksimum od momčadi, a ako nije to dovoljno za pobjedu - nemam što reći. Ako izgubiš zbog drugih stvari, to je deprimirajuće. To je ono što ne želim - zaključio je Vujović.

Szeged sa +19 stiže u Zagreb
Uoči dolaska u Zagreb Szeged je odradio obvezu u domaćem prvenstvu i svladao Balatonfured čak sa 19 golova razlike. Inače, Balatonfured je lani igrao grupnu fazu EHF kupa i uz Tatabanyju najbliži je Veszpremu i Szegedu. No, Szeged je očito u odličnoj formi.

Pobijedili su 41:22 (21:11), a igrali su u sastavu: Mikler, Alilović, Nagy; Šoštarić 12, Kasparek 2, Bombac 4, Banhidi 1, Bodo 7, Källman. Maqueda, Canellas 2, Gaber 1, Žitnjikov 1, Sigurmannsson 4, Stepančić 3, Rosta 4. To je samo poruka s kakvim planom dolaze u Arenu. (drp)

Linker
20. travanj 2024 10:03