Marko Todorov / CROPIX
POGLED SA STRANE

ZBOG PORAZA OD AZERBAJDŽANA NEMA OČAJAVANJA, ČEKAJU NAS TRI TEŠKA ISPITA U TRI DANA 'I dalje smo u prilici za drugu poziciju koja vodi u četvrtfinale'

Saša Ivanišević, trener Mladosti, aktualnih prvakinja Hrvatske i osvajačica domaćeg Kupa, o prve dvije utakmice Hrvatske na EP
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 11:38

Nakon poraza protiv Azerbajdžana i pobjede nad Estonijom, hrvatske odbojkašice nastavljaju svoj put na Europskom prvenstvu utakmicom protiv favorizirane Nizozemske. Trener HAOK Mladosti Saša Ivanišević ističe kako su naše reprezentativke pokazale dobru igru u prvoj utakmici, ali i da su ih pobjede koštale pogreške u posljednjem setu.

- Mislim da smo u utakmici protiv Azerbajdžana svi očekivali mnogo više. S obzirom na ekipu koja je igrala Europsku ligu dobili smo Martinu Šamadan koja je, po meni, bila najbolji igrač utakmice uz Samantu Fabris. S njom smo dobili ključnu širinu koju nismo iskoristili u nekim ključnim trenucima. Prvi set je očekivano bio ispunjen nervozom, a Azerbajdžanu je sve išlo od ruke. U petom setu presudan je bio prevelik broj grešaka u ključnim trenucima, imali smo 10:7 i mogli smo to završiti, ali na kraju smo izgubili. Treba reći da je Azerbajdžan odigrao fantastičan set bez mnogo grešaka, a njihove odbojkašice su bile kvalitetnije na prijemu.

U utakmici protiv Estonije priliku su dobile odbojkašice Mladosti Lea Deak i Božana Butigan koje su pokazale sjajnu formu.

- Estonija je kvalitetom najslabija ekipa skupine, izbornik je pametno postupio. Odmorio je neke ključne igračice te pomladio momčad. Dva seta smo odradili kvalitetno, a u trećem setu je uslijedio mali pad. Ipak, brzo smo se vratili i uspjeli srušiti Estonke. Ne treba mnogo dramiti oko izgubljenog seta jer se računaju samo pobjede. Butigan je igrala cijelo vrijeme, a Lea Deak je bila odlična svaki put kad bi ušla u utakmicu. Treba napomenuti da su obje odbojkašice 2000. godište.

Unatoč porazu u prvoj utakmici, Ivanišević se nada prolasku u četvrtfinale.

- Mislim da još ništa nije gotovo, mi smo kvalitetnija reprezentacija od Mađarske i Rumunjske i sve je otvoreno za drugu poziciju koja vodi u četvrtfinale. Vjerujem da će naše cure u utakmici protiv Nizozemske pustiti ruku na servisu i mogu probati neke stvari koje u prvoj utakmici protiv Azerbajdžana nisu funkcionirale. Mislim da će današnja utakmica dići samopouzdanje našim odbojkašicama za ono što slijedi, a to je susret protiv Mađarica i Rumunjki.

Linker
23. travanj 2024 06:48