Alpine Skiing - FIS Alpine Skiing World Championships - Women's Slalom - St. Moritz, Switzerland - 18/2/17 - Mikaela Shiffrin of the USA reacts at the finish line. REUTERS/Ruben Sprich
REUTERS/Ruben Sprich / REUTERS

PROBLEMI ZA SLOVENKU

AMERIČKA SKIJAŠICA MOŽE POČETI SLAVITI Mikaela Shiffrin osigurala ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu dvije utrke prije kraja

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 17.03.2017. u 18:57

 • Amerikanka Mikaela Shiffrin u petak je i službeno postala ukupna pobjednica ovosezonskog Svjetskog kupa za skijašice nakon što je njezina najbliža pratiteljica Slovenka Ilka Štuhec otkazala nastup u subotnjem slalomu.

  Uoči posljednje dvije utrke sezone, subotnjeg slaloma i nedjeljnog veleslaloma, Shiffrin ima 198 bodova više od Štuhec te ju je Slovenka mogla preskočiti ukoliko bi pobijedila na obje utrke, a Amerikanka ne osvoji niti jedan bod. No, kako je Štuhec specijalistica za brze discipline, a Shiffrin za tehničke, to je bila samo teoretska šansa koja se nakon otkaza Štuhec u petak ugasila.

  Shiffrin je treća Amerikanka koja je osvojila veliki Kristalni globus, nakon Tamare McKinney koja je slavila 1983. i Lindsey Vonn, koja je četiri puta osvajala Svjetski kup (2008, 2009, 2010, 2012).

  Tagovi