REUTERS/Emmanuel Foudrot
51. IZDANJE

AMERIKANAC POBJEDNIK ZLATNE PIRUETE Jason Brown iza sebe ostavio ruske predstavnike: 'Prvi put sam u Zagrebu i zavolio sam ga čim sam stigao'

Piše: HinaObjavljeno: 08. prosinac 2018. 00:12

Amerikanac Jason Brown odličnom je izvedbom slobodnog programa stigao do pobjede na 51. Zlatnoj pirueti osvojivši 263,42 boda, a vodeći nakon kratkog programa Rus Mihail Koljada nakon jednog pada morao se zadovoljiti srebrom (253,14). Rus Alexander Samarin zadržao je treće mjesto i nakon slobodnog programa (237,84).

"Jako poštujem Koljadu i volim se natjecati s njim. Bio sam strašno fokusiran na svoj nastup i na kraju si nisam mogao predočiti jesam li zaslužio bolje ocjene od njega. Prvi put sam u Zagrebu i zavolio sam ga čim sam stigao, predivan je. Prije nekoliko dana odradili smo trening ujutro nekih 30 minuta i otišli u obilazak. Čudesno je, šetali smo centrom Zagreba, hodali stepenicama kojih je toliko da sam imao osjećaj da sam u najvišem gradu na svijetu. Ljudi su jedni od najljubaznijih koje sam sreo", izjavio je Jason Brown.

Natjecanje su otvorili i plesni parovi a uoči sutrašnjeg slobodnog plesa u vodstvu su Kanađani Piper Gilles i Paul Poirier (79,80), a na drugom mjestu su Poljaci Natalia Kaliszek i Maksym Spodyriev (66,06).

Linker
20. travanj 2024 10:34