Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'DOBRO MU JE ISTOK ODBRUSIO...'

'DEČKO SE MORA SPUSTITI NA ZEMLJU, POKUPIT ĆE ŠAMAR OD NEKOG...' Hrvatski skijaš progovorio o stanju u skijanju: 'Bio je bezobrazan i prema Rodešu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2020. 22:52

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je u sve boljoj natjecateljskoj formi. Četvrto mjesto u veleslalomu u Garmischu samo je dokaz toga da se radi sjajno i da od njega valja očekivati još takvih, sličnih rezultata do kraja sezone koja je u punom jeku.

Zanimljivih nekoliko rečenica dao je u izjavi za HRT u kojoj se dotaknuo svog rada, uloge Ivice Kostelića i njegova angažmana te aktualne situacije u vrhu svjetskog skijanja. Posebice je odjeknuo dio u kojem se osvrće na trenutno vodećeg u Svjetskom kupu, Norvežanina Henrika Kristoffersena.

- Kristoffersen je vodeći, ali ja se nadam se da neće osvojiti Globus, nek' radije uzme Pinturault. Njega nitko previše tamo ne voli, mislim da ga ni Norvežani previše ne vole, koliko mi se čini. On je dosta bahat i arogantan. Čini mi se da se namjerno voli svađati s ljudima, voli kad je nervozan. Posvađao sam se s njime u Wengenu i zato ga sad namjerno ignoriram. Voli tenzije možda dečko, ja mu to sigurno neću tolerirati da bude bahat i bezobrazan prema meni ili drugim našim reprezentativcima. Bio je bezobrazan i prema Istoku Rodešu u kombiju kad smo išli na proglašenje. Dobro mu je Istok odbrusio! Mora se dečko malo spustiti na zemlju, nije on tamo Bog i batina. Pokupit' će šamarčinu od nekoga na kraju krajeva - kaže Zubčić.

Malo i o svojoj formi...

Zagreb, 030118.
Trg kralja Tomislava!
Javno izvlacenje startnih brojeva za musku utrku Snjezne kraljice na klizalistu Ledeni park.
Na fotografiji:  Henrik Kristoffersen.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- U vrhunskoj sam formi, ali nadam se čak da to još nije forma života. Nadam se da će forma života biti kada ću se boriti za Globus, da budem u vrhu u slalomu i veleslalomu, no forma je stvarno na jednom top nivou. Četvrti sam veleslalomaš svijeta ove godine. Nemam za čime žaliti, jako sam sretan.

Uloga Ivice Kostelića je pak, uvijek pomoći skijašima u reprezentaciji.

- Ivica dosta pomaže sa svojim savjetima, on je jako iskusan, sve je to prošao. Bio je šampion, puno nam pomaže u brzim disciplinama gdje treba netko iskusan da se ne ubiješ. Njegov savjet nam uvijek pomaže - kaže Zubčić.

Video pogledajte ovdje.

Linker
23. travanj 2024 14:45