PYEONGCHANG-GUN, SOUTH KOREA - FEBRUARY 21: Nadezhda Sergeeva and Anastasia Kocherzhova of Olympic Athlete from Russia slide during the Women's Bobsleigh heats on day twelve of the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games at the Olympic Sliding Centre on February 21, 2018 in Pyeongchang-gun, South Korea. (Photo by Quinn Rooney/Getty Images)
Quinn Rooney/Getty Images

SERGEJEVA POD POVEĆALOM

DOPING NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA Drugi pozitivan nalaz za Ruse u Pjongčangu, samo dan uoči rasprave o ukidanju njihove suspenzije

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.02.2018. u 13:43

 • Članica ruske bob posade Nadežda Sergejeva bila je pozitivna na doping na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavila je u petak Ruska bob federacija.

  "Antidopinški test vozačice ruske bob ekipe Nadežde Sergejeva 18. veljače bio je pozitivan na lijek za srce koji se nalazi na listi zabranjenih tvari", stoji u priopćenju Federacije objavljenom na službenim stranicama.

  U kontroli 13. veljače u uzorku Sergejeve, koja je natjecanje u srijedu završila na 12. mjestu, nije otkriven nikakav trag dopinga.

  Kako se doznaje iz pouzdanih izvora Sergejeva je bila pozitivna na trimetazidin koji se koristi za liječenje angine pektoris.

  "Analiza B uzorka bit će provedena u subotu", dodao je isti izvor.

  Ova objava iznesena je dan prije nego što izvršno povjerenstvo Međunarodnog olimpijskog odbora treba odlučiti hoće li ili ne ukinuti suspenziju Ruskom olimpijskom odboru (ROC).

  U Pjongčangu je već zabilježen jedan slučaj dopinga kod Rusa. Član ruske mješovite ruske curling ekipe Aleksander Krušelnicki, koji je sa suprugom Anastazijom Brizgalovom osvojio broncu, bio je pozitivan na meldonij zbog čega im je oduzeta brončana medalja.

  Iz drugih medija