Damir Krajac / CROPIX
VELIAK BITKA U SISKU

EKSPLOZIJA ODUŠEVLJENJA DVIJE I POL MINUTE PRIJE KRAJA! Hrvatska dobila Srbiju i prošla u idući krug kvalifikacija za Olimpijske igre

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2019. 21:32

Hrvatska je u trećem krugu kvalifikacija za Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine! Pobijedili su izabranici Danijela Kolomba Srbiju u Sisku i plasirali se u Jesenice gdje će u veljači snage odmjeriti protiv Slovenije, Japana i Litve.

Od početka je bilo očito da će ogled protiv Srbije biti puno izjednačeniji od prethodna dva protiv Bugarske i Turske zbog jačine protivnika, ali i uloga. Da su iskre puno snažnije između ova dva protivnika pokazalo se već u četvrtoj minuti kada je izbila gužva pred srbijanskim golom iz koje su obje reprezentacije izašle s po jednim isključenim igračem.

Hrvatska je povela u sedmoj minuti s igračem više kada je pogodio Tadija Mirić iz blizine nakon odličnog proigravanja Kaleba. Iako je bila bolja na postavljenu obranu, momčad izbornika Kolomba imala je problema s brzim srbijanskim klizačima. Na sreću, Hrvati su bili svjesni nedostatka pa su Srbe sveli na igru u obje trećine.

Uz pomoć odličnog Rosandića na golu mirnija je bila obrana, a prenijelo se to i na napad koji je počeo prijetiti krajem drugog dijela. Da srbijanski vratar Ranković u nekoliko situacija nije pomaknuo gol kada se pločica opasno kretala prema njegovim vratima, možda bi Hrvatska došla i do dvostrukog vodstva. Ovako, do kraja je iz bezopasnog bulija na centru Srbija uspjela izjednačiti. Nečuvan se pred našim golom pojavio Dumić i zabio za 1:1.

Dalo je to zamah Srbiji koja je na početku posljednje trećine bila bolja, imala je i dva igrača više, ali točkom preokreta pokazao se neiskorišteni kazneni udarac. Sjajni Rosandić nadmudrio je strijelca Dumića i od tog trenutka kliknulo je nešto u hrvatskim reprezentativcima. Probudila se i do tada uspavana publika, a pogodak je visio u zraku do dvije i pol minute prije kraja.

Tada je pogodio Luka Mikulić za veliko slavlje i nastavak snova o plasmanu na Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Potpuno zasluženo hrvatski reprezentativci su s leda ispraćeni uz povike šampioni.

- Zahvaljujem gradu Sisku i publici koja nam je pomogla i donijela potrebnu energiju za sami kraj - kazao je izbornik Kolombo kojega izjednačena utakmica do samog kraja nije posebno iznenadila. - Presudila je možda doza smirenosti kod nas. Bila je rastrgana utakmica s puno prekršaja i momčadi su bile vidno neuigrane s malo treninga. Neću reći da smo imali više sreće, ali malo više mirnoće je bilo kod nas nakon što smo se obranili u posljednjoj trećini tri na pet. Postigli smo sretan pogodak za pobjedu, ali mogli smo prije toga zabiti pet.

Sjajni Vilim Rosandić dao je dodatni impuls svojim suigračima u polju, iako on sam to nije previše htio isticati. - Bilo je puno prekršaja s obje strane što nas je izbacilo iz tempa - kazao je Rosandić uz dodatak.

- Gol na kraju druge trećine nije nam dobro došao jer je njima na ulasku u posljednju dionicu donio impuls više. Ipak smo opet nekako došli do prilike, krenula nam je voda na mlin, došli smo do svojeg tempa i zasluženo pobijedili.

Zlata vrijedan pogodak postigao je Luka Mikulić i tako osvetio Hrvatsku za poraz na SP-u divizije II A ove godine, prvi protiv Srbije u službenim utakmicama: - Slatko ih je dobiti i vratiti im, pogotovo na domaćem terenu.

HRVATSKA - SRBIJA 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

SISAK - Ledena dvorana Zibel. Gledatelja 600. Suci: Snasel, Boyadijev, Sparer. STRIJELCI: 1:0 - Mirić (Kaleb, 06:09, PP), 1:1 – Dumić (Anić, 39:12), 2:1 – Mikulić (Čanić, 57:35, PP).

HRVATSKA: Štimac Rojtinić, Rosandić (14 obrana), Goršić - Puzić, Srketić, Kanaet, Fičur, Mikulić - Kegalj, Vedlin, Kaleb, Mirić, F. Jarčov - Tadić, Kramarić, L. Jarčov, Šakić, M. Čunko - Brenčun, Ličina, Paulović, Čizmadija - Čanić. IZBORNIK: Danijel Kolombo.

SRBIJA: Ranković (18 obrana), Mitić – Novaković, Anić, Dumić, Subotić, Vučurević – Luković, Podunavac, Radosavljević, Bjelogrlić, Pajić – Marković, Španjević, Cengeri, Grković, Leštarić – Popović, Dragović, Zwick – Mladenović, Mitrović. IZBORNIK: John Tripp.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 28 minuta, Srbija 28 minuta, UDARCI U OKVIR GOLA: Hrvatska 19, Srbija 15.

Linker
20. travanj 2024 04:32