Zagreb, 040120.
Najbolje svjetske slalomasice sudjeluju u tradicionalnoj 14. Audi FIS utrci Svjetskog skijaskog kupa Snjezna kraljica 2020. na zagrebackom Sljemenu.
Na fotografiji: pobjednica Petra Vlhova.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX CROPIX

NOVA POBJEDA SLJEMENSKE KRALJICE

FAVORITKINJA ZA VELIKI GLOBUS TEK TREĆA NA NOĆNOM SLALOMU! Hrvatske skijašice podbacile, zahuktava se velika borba za titule skijašica

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 14.01.2020. u 22:46

 • Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma skijašica za Svjetski kup održanog u austrijskom Flachauu.

  Vlhova je do druge uzastopne pobjede u ovoj disciplini, najbolja je bila i na zagrebačkom Sljemenu prije 10 dana, stigla sa 10 stotinki prednosti u odnosu na drugu Šveđanku Annu Swenn Larsson, odnosno 43 stotinke ispred treće Amerikanke Mikaele Shiffrin, vodeće skijašice u ukupnom redoslijedu slaloma i Svjetskog kupa.

  Vlhova je do nove pobjede stigla prvenstveno odličnom prvom vožnjom u kojoj je stvorila 77 stotinki prednosti ispred Swenn Larsson koja se najboljom drugom vožnjom probila s četvrte na drugu poziciju.

  Na utrci u Flachauu nastupile su i dvije hrvatske predstavnice, ali nisu izborile nastup u drugoj. Leona Popović je sa 4.13 sekundi zaostatka za Vlhovom zauzela 46. mjesto, dok je Ida Štimac sa 5.81 sekundi iza Slovakinje bila 59.

  Shiffrin je zadržala vodstvo u redoslijedu slalomašica sa 440 bodova, druga Vlhova ima 360, a treća Swenn Larsson 235. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Shiffrin vodi sa 886 bodova, druga Vlhova ima 613, a treća Talijanka Federica Brignone 565.

  Iz drugih medija