REUTERS/Stefano Rellandini
NAJVEĆI BROJ CRO SPORTAŠA OD TORINA

HRVATSKA S 20 OLIMPIJACA NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA Ovo su naše uzdanice u južnokorejskom Pjongčangu

Piše: HinaObjavljeno: 29. siječanj 2018. 18:20

Na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (9. - 25. veljače 2018.) Hrvatsku će predstavljati 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta. To je nakon Torina 2006. godine, najveći broj hrvatskih sportašica i sportaša na jednim ZOI.

Očekivano, alpsko skijanje je s deset olimpijaca i olimpijki najzastupljeniji sport, ali brojni su i predstavnici nordijske inačice skijanja.

Struka HSS-a procijenila je da izvorni biatlonac Krešimir Crnković zaslužuje preostalu (četvrtu) olimpijsku vizu iz srodnog mu sporta - skijaškog trčanja. Jednako tako i trener bobista Ivan Šola definirao je kadar za ZOI, pa su sigurni članovi bob dvosjeda Dražen Silić i Benedikt Nikpalj. Oni će biti okosnica i četverosjeda, u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić. Umjesto ozlijeđenog Martina Marića, Šola je kao pričuvnog člana boba angažirao iskusnog Đulijana Koludru, s kojim je u posadi iz 2002. i započeo priču o hrvatskom olimpijskom bobu.

Službeni ispraćaj hrvatskih olimpijaca na ZOI u Pjongčang bit će upriličen u utorak, 30. siječnja 2018. godine u 20 sati u zagrebačkom hotelu Westin, a tom prigodom bit će predstavljena i oprema tvrtke 4F, novog sponzora HOO-a.

Cjelokupan događaj izravno će prenositi Sportska televizija.

POPIS HRVATSKIH OLIMPIJACA

ALPSKO SKIJANJE (10)

Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić, Lana Zbašnik Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega

BOB (5)

Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić, Antonio Zelić, Đulijano Koludra

SKIJAŠKO TRČANJE (4)

Vedrana Malec, Gabrijela Skender Edi Dadić, Krešimir Crnković

SANJKANJE (1)

Daria Obratov

Linker
18. travanj 2024 18:26