REUTERS/Issei Kato
SLOBODNO SKIJANJE

KANAĐANIN BRADY LEMAN TRIJUMFIRAO U SKICROSSU Prije osam godina je pao i slomio nogu, a sada je dočekao svoj trenutak: 'Ovo je nevjerojatno'

Piše: HinaObjavljeno: 21. veljača 2018. 11:01

Kanađanin Brady Leman osvojio je u srijedu zlatnu medalju u skijanju slobodnim načinom u disciplini skicross na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu ispred Švicarca Marca Bischofbergera kojem je pripalo srebro.

Rus Sergej Ridzik, koji nastupa pod olimpijskom zastavom, osvojio je brončanu medalju iako se sudario s Kanađaninom Kevinom Druryjem. Drury se oporavio nakon sudara i pada i uspio je prijeći ciljnu ravninu.

"Ovo je nevjerojatno", izjavio je nakon utrke 31-godišnji Leman koji je 2010. na ZOI u Vancouveru pao i slomio nogu. "Ovo je bio ludi dan s teškom utrkom i zato je nevjerojatno biti na vrhu na ovim Olimpijskim igrama."

Leman, koji je prije četiri godine u Sočiju bio četvrti nakon pada u finalu, izrazio je nadu da će Drury to moći napraviti na sljedećim Igrama u Pekingu 2022.

Finale je bilo dramatično i nekoliko je skijaša palo, a osim sudara Druryja i Ridzika, najstrašniji je trenutak bio kada je treći Kanađanin Christopher Delbosco nakon skoka teško pao na leđa. U osmini finala pao je Francuz Terence Tchiknavorian koji je slomio tibiju i bit će operiran.

Linker
23. travanj 2024 09:28