Tom Dubravec / CROPIX
BRAVO, ZRINKA!

NAJBOLJA MLADA SKIJAŠICA NA SVIJETU OPET BRILJIRALA! Sjajna Hrvatica deklasirala konkurenciju u Sloveniji i osvojila dvostruku krunu

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 16. veljača 2020. 22:10

Velika hrvatska skijaška nada, 16-godišnja Zrinka Ljutić, nastavlja sa sjajnim rezultatima ove zime. Prije dva tjedna je po drugi put u karijeri ostvarila dvostruku pobjedu na Alpe Cimbra Cupu, nekadašnjem Topolinu, natjecanju koje je steklo status neslužbenog svjetskog prvenstva za skijaše do 14 i do 16 godina. Tamo gdje su nekad pobjeđivale Janica Kostelić, Mikaela Shiffrin, Lindsey Vonn i mnoge druge legende svjetskog skijanja, Zrinka je ove godine uvjerljivo slavila u slalomu i veleslalomu u konkurenciji do 16 godina, isto ono što je napravila i dvije godine ranije u U-14 kategoriji.

A da je doista među svojim vršnjakinjama klasa za sebe, naša je mlada skijašica potvrdila i prošli vikend u Škofjoj Loci. Na Pokalu Loka, još jednom od najjačih natjecanja u kadetskom skijanju, Zrinka je ponovno osvojila dvostruku krunu. U subotu je deklasirala konkurenciju u veleslalomu, ostavivši drugoplasiranu Norvežanku Ulrikke Haugen 1.84 sekunde iza sebe.

Dan kasnije je u slalomu vodila malo veću borbu, ali je iz nje ponovno izašla kao pobjednica. Nakon prve je vožnje zaostajala 23 stotinke za Haugen, ali u nastavku je nadoknadila minus i još jednom nadmašila Norvežanku, ovaj put za sedam stotinki. Do medalje je došao i Ziggy Vrdoljak u konkurenciji skijaša do 14 godina, bio je treći u slalomu s 1.29 sekundi zaostatka za Slovencem Lukom Bučarom. Otto Orešić je, pak, bio peti u veleslalomu (U-16).

Linker
23. travanj 2024 07:13