Damir Krajac / CROPIX
SVE SU SNIMILE KAMERE

'NALAZIŠ SE USRED USRANE STAZE, ŠTO RADIŠ TU, ZAŠTO NEMAŠ POŠTOVANJA!?' Najbolji hrvatski skijaš silno razljutio vodećeg u Svjetskom kupu

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 20. siječanj 2020. 13:30

Za francuskog skijaša Clémenta Noëla božićno vrijeme i dalje traje, drugu godinu zaredom pobijedio je u Wengenu, a Filip Zubčić, izjednačivši svoj treći najbolji rezultat u disciplini (18. mjesto) postao je bodovno najbolji hrvatski slalomaš.

Prva Zubčićeva vožnja izgledala je kao rodeo, razbacivao se po stazi na sve strane, griješio, ali nije gubio previše na brzini. U drugoj je imao problema u središnjem dijelu, ali je u posljednjem intervalu, od 3. prolaznog vremena do cilja, ostvario drugo najbrže vrijeme…

Rezultat je dosta solidan, procijenio je Zubčić.

- Bio sam iznenađen rezultatom prve vožnje (19., +1.95). U cilju sam se čudio jer sam napravio ogromnu pogrešku i nisam vjerovao da mogu ući među 30 i izboriti drugu vožnju. No, moje skijanje bilo je na visokoj razini. U drugom “laufu” sam osjetio kako gubim snagu u srednjem dijelu, vjerojatno zbog nedavne bolesti, ali bodovi su tu…

Napravio je Zubčić i pomak na WCSL listi. U Wengenu je startao 47., na novoj WCSL listi je 41., a za sljedeći slalom, 26. siječnja u Kitzbühelu, najavio je znatno bolji startni broj. I s njim, drugačiji pristup slalomskim ulogama.

- Startat ću 32., što znači da nema više kalkuliranja i skijat ću “ful gas”, najavio je Zagrepčanin.

ADELBODEN, SWITZERLAND - JANUARY 12 : Filip Zubcic of Croatia in action during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men's Slalom on January 12, 2020 in Adelboden Switzerland. (Photo by Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images)
Alain Grosclaude/Agence Zoom Getty Images

Elias Kolega i Rodeš “jednako su slabije skijali”, obojica (+2.54 za 35. mjesto), Samuel Kolega 46., pretposljednji od onih koji su ušli u cilj (+6.82), a Vidović nije završio prvu vožnju.

Clément Noël prvi je startao, bio prvi na poluvremenu, u nastavku zadržao prednost…

- Ovo je savršen dan jer sam pobijedio. Nikada nije lako pobijediti, a ovaj put je bilo još kompliciranije jer je, kad sam došao na red u 2. vožnji, snijeg sve više padao i vidljivost je bila sve slabija.

Drugoplasirani Henrik Kristoffersen vratio se na prvo mjesto ukupnog redoslijeda (Pinturault je jučer ostao bez plasmana), a između dvije vožnje jako ga je naljutio Filip Zubčić.

“Nalaziš se usred usrane staze”, snimila je kamera Norvežanina kako viče našem skijašu prilikom ogleda postavke druge vožnje.

- Nema poštovanja, kasnije je ponovio švicarskim kolegama.

Nakon tri godine na postolje se vratio 35-godišnji Rus Aleksandr Horošilov, čiji je serviser bivši hrvatski (i mađarski) skijaš Riječanin Dalibor Šamšal.

Linker
20. travanj 2024 12:45