Austrijanac Stefan Kraft tijekom leta u Vikersundu kojim je postavio novi svjetski rekord (253,5 metara)
 NTB Scanpix/Terje Bendiksby / REUTERS
STRAŠAN LET

VIDEO: NEVIĐENA LUDNICA!  U NORVEŠKOJ ISPISANA POVIJEST U samo pola sata dvaput srušen svjetski rekord, Austrijanac poletio do dalekih 253,5 metara!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 18. ožujak 2017. 19:57

Nakon što je vjetar u petak bio nemilosrdan prema ljubiteljima skijaških letova, u subotu su fanovi ovog predivnog sporta došli na svoje.

U norveškom Vikersundu, jednoj od katedrala skijaških letova uz slovensku Planicu, oko 17:30 sati počelo je momčadsko natjecanje u skijaškim letovima na kojem je u samo pola sata dva puta srušen svjetski rekord, postavljen na istom mjestu prije dvije godine kad je domaći dečko Anders Fannemel pristao na 251,5 metara.

Prvo je njegov sunarodnjak Robert Johansson, inače vlasnik najboljih brkova u Svjetskom kupu, poletio 252 metra te za pola metra srušio prijašnji rekord, ali njegov boravak na tronu nije dugo trajao.

U četvrtom ešalonu skakača prve serije Austrijanac Stefan Kraft potvrdio je da mu trenutno nema premca u Svjetskom kupu te je preletio čak 253,5 metara za novi svjetski rekord, jedan koji će se možda čak i održati do kraja natjecanja.

Iako je Austrijanac naizgled leđima dotaknuo snijeg prilikom pristanka, prema usporenim snimkama čini se da se održao na nogama i da će rekord biti upisan kao služben.

Linker
16. travanj 2024 12:26