Kamil Stoch
 REUTERS/Terje Bendiksby/NTB Scanpix
SKIJAŠKI SKOKOVI

VIDEO: POLJSKA VEČER U LILLEHAMMERU Stoch prvi, Kot drugi, najmlađi Prevc i dalje vodi u ukupnom poretku

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 11. prosinac 2016. 18:38

Drugo natjecanje skijaških skokova u norveškom Lillehammeru prošlo je u poljskom tonu. Pobijedio je Kamil Stoch (dvostruki olimpijski pobjednik iz Sočija i osvajač Svjetskog kupa 2013/2014.) skokovima od 134,5 i 130,5 metara kojima je osvojio 289,9 bodova, a za samo 0,6 bodova bio je slabiji pobjednik ovogodišnjeg ljetnog toura Maciej Kot. Na treće mjesto skočio je pak Nijemac Marcus Eisenbichler sa 286.2 bodova.

Slovenac Domen Prevc šestim je mjestom sačuvao vodstvo u ukupnom poretku, dok je njegov brat Peter razbio mini-seriju dva lošija plasmana te osvojio deveto mjesto.

Domen sada vodi u Svjetskom kupu sa 360 bodova, na drugom mjestu je Norvežanin Daniel Andre Tande s 308 bodova, dok je treći Maciej Kot sa 247 bodova.

Zbog hirovitog vjetra bilo je to frustrirajuće natjecanje u prvoj seriji, što je režiser iskoristio za zumiranje vesele skupine poljskih navijača, među kojima je dominirao alkoholom „raznježeni“ muškarac preobučen u debelu kućanicu, koja se otkrivanjem haljetka pretvarala u Vilendorfsku Veneru s lascivnim donjim rubljem.

Ako u jednom trenutku već nije bilo skokova, barem režiseru i navijačima nije bilo dosadno...

Linker
19. travanj 2024 01:53