Kamil Stoch
 NTB Scanpix/Geir Olsen / REUTERS
SKIJAŠKI SKOKOVI

VIDEO: STOCH NIJE BOLJE MOGAO ZAPOČETI OBRANU TITULE Freitag na drugom mjestu, veliki kiks Petera Prevca

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 30. prosinac 2017. 20:03

Poljak Kamil Stoch teško je mogao bolje započeti obranu titule pobjednika Novogodišnje turneje, koju je osvojio prošle sezone.

Stoch je 66. Turneju, u Njemačkoj i Austriji poznatu pod nazivom Vierschanzentournee (Turneja četiri skakaonice) otvorio pobjedom na prvom natjecanju u njemačkom Oberstdorfu. Ponajprije zbog sjajnog skoka od 137 metara u drugoj seriji, koji je daleko odskakao od prosjeka natjecanja obilježenog lošim vremenskim uvjetima, od nepovoljnog vjetra do padalina u vidu kombinacije kiše i snijega.

Stoch je na kraju skupio 279,7 bodova, 4,2 boda više od drugoplasiranog Nijemca Richarda Freitaga, inače vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a vjerojatno i čovjeka koji je glavni razlog za sjajan odaziv publike željne novog njemačkog pobjednika Turneje. Naime, to se nije dogodilo još od epskog podviga Svena Hannawalda koji je prije nešto manje od 16 godina jedini pobijedio na sve četiri skakaonice u sklopu jedne Turneje.

Treće mjesto osvojio je Poljak Dawid Kubacki s 270,1 bodom, dok je Austrijanac Stefan Kraft, aktualni pobjednik Svjetskog kupa, pao s prvog mjesta nakon prve serije na ukupno četvrto mjesto s 262,8 osvojenih bodova.

Spomenimo još i da Slovenac Peter Prevc nije imao svoj dan u Oberstdorfu te se uopće nije uspio plasirati u drugu seriju. Srečom po naše susjede, četiri druga predstavnika Dežele došla su do bodova - Jernej Damjan bio je 14., Tilen Bartol 16., Žiga Jelar 19., a Timi Zajc 26.

Linker
16. travanj 2024 15:30