youtube
PRAVI HOROR NA STAZI

VIDEO: UŽASNE SCENE IZ NJEMAČKE Jezivi padovi dvojice skijaša: Hitno helikopterom prevezeni u bolnicu, za jednog je sezona definitivno završena

Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2017. 17:39

Austrijanac Hannes Reichelt pobjednik je subotnjeg spusta skijaša za Svjetski kup voženog u Garmisch-Partenkirchenu, on je kao prvi krenuo niz stazu Kandahar i ostao vodeći sve dok se do cilja nisu spustila sva 52 natjecatelja.

Reicheltu je to ukupno 12. pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri.

Drugo mjesto zauzeo je Talijan Peter Fill sa 16 stotinki zaostatka, a treće Švicarac Beat Feuz sa 52 stotinke iza Reichelta, dok je pobjednik utrke od petka, Amerikanac Travis Ganong završio kao 12. sa 1.31 sekundom slabijim vremenom od pobjednika.

Vodstvo u redoslijedu spustaša preuzeo je Fill, koji je u dva dana uspio dva puta stati na pobjedničko postolje, u petak je bio treći. On sada ima 279 bodova, 32 više od drugog Norvežanina Kjetila Jansruda.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i dalje je uvjerljivo vodeći Austrijanac Marcel Hirscher sa 1160 bodova, drugi Norvežanin Henrik Kristoffersen ima 792, a treći Francuz Alexis Pinturault 713.

Spust u Garmisch-Partenkirchenu također su obilježila i dva teška pada, ona Amerikanca Stevena Nymana i Francuza Valentina Girauda Moinea. Odmah nakon nesreće dvojac je i hitno helikopterom prevezen u bolnicu.

Amerikanac je pao prva i pri velikoj brzini probio zaštitnu ogradu, ali je srećom prošao bez težih posledica, dok je za razliku od njega Francuz Moine slomio nogu i tako vrlo vjerojatno završio sezonu. POGLEDAJTE VIDEO!

Linker
20. travanj 2024 00:21