Planica 20110319 : Team Norway second place; Hilde Tom, Romoeren Bjoern Einar, Bardal Anders and Evensen Johan Remen on Flying Hill Team race of the Bauhaus Fis World Cup Skijumping 2010/2011, on Planica Ski Flying Hill.
Photo: Primoz Lovric / SCANPIX
LPhoto

Bjoern Einar Romoeren (drugi slijeva) snimljen na Planici 2011.

BIO JE I SVJETSKI REKORDER

ŽIVOTNA BORBA LEGENDE SKIJAŠKIH SKOKOVA 'Imam rak, nemam energije, čekaju me duga i teška vremena, ali pobijedit ću. Fuck cancer!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 16.07.2019. u 12:54

 • Bivši svjetski rekorder u skijaškim letovima, Norvežanin Bjoern Einar Romoeren (38) otkrio je kako boluje od raka. Romoeren je otkrio kako mu je dijagnosticiran rak kuka.

  "Sve se dogodilo iznimno brzo. Bolest mi je dijagnosticirana ovoga proljeća i odmah sam krenuo s terapijama. Znam da su ispred mene duga i teška vremena, ali odlučio sam preživjeti. Dobit ću ovu bitku. Trenutačno imam vrlo malo energije, pa ne želim trošiti vrijeme na razgovor o bolesti, već o pozitivnim stvarima," napisao je u postu uz koji je dodao  #fuckcancer.

  Romoeren je u karijeri ostvario osam pobjeda u Svjetskom kupu, a ima i broncu s olimpijskih igara u Torinu 2006. u momčadskom natjecanju.Godine 2004. i 2006. bio je dio norveške reprezentacije koja je osvojila zlato na svjetskom prvenstvu u letovima. Norvežanin je u ožujku 2005. na skakaonici Planica 'poletio' 239 metara, što je tada bio svjetski rekord.

  Njegov rekord je u veljači 2011. oborio kolega iz reprezentacije Johan Remen Evensen skočivši u norveškom Vikersundu 243 metra. Trenutačno rekord iznosi 253.5 metara, a postavio ga je Austrijanac Stefan Kraft u Vikersundu u ožujku 2017. Nakon prekida karijere Romoeren je postao marketinški direktor norveške skakačke reprezentacije.

  Iz drugih medija