CHARLY TRIBALLEAU AFP
BEZ PAUZE ZA FILIPA

ZUBČIĆ OTKRIO TAJNU, ALI I DA NEĆE SLAVITI 'Nemam vremena za proslave, sutra je nova utrka! Da, imao sam prednost od drugih zbog takvih uvjeta!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2020. 13:39

Filip Zubčić apsolutna je tema dana nakon što je rano jutros slavio u japanskom Naebu, u veleslalomu Svjetskog kupa.

Nakon nekoliko izjava na postolju, poslije je iscrpno razgovarao s medijima na prerss konferenciji nakon utrke.

"Naravno da sam jako sretan što sam uspio pobijediti u Svjetskom kupu, i to u veleslalomu, što mi je bio i cilj. Stvarno nije lako s obzirom na to da sam u prvom laufu napravio jednu veliku grešku, ali u drugoj vožnji sam znao da je sve moguće, da je staza razrovana, pada kiša.", rekao je i nastavio:

"Uvjeti su bili teški, no dobro sam se snašao. Sve se danas poklopilo i uspjeli smo nakon sedam godina pobijediti", kazao je nakon utrke Zubčić.

Upravo je u takvim uvjetima nerijetko trenirao...

"Da, trenirali pod takvim uvjetima, to su uvjeti u kojima se dobro snalazim i u kojima mogu puno napraviti. Prvi lauf mi nije odgovarao, bilo je bljuzge od sunca, morao sam mekano skijati, no onda je pala kiša pa se uspjelo zabetonirati od soli. No taktički sam dobro odskijao", dodao je.

Kad je vidio koliku ima prednost, znao je da postoji šansa...

"Da, kad sam vidio da sam 1,25 ispred ostalih rekao sam si da imam šansu, da bi "bilo dobro". I uspjeli smo pobijediti i osvojiti 100 bodova, sad sam treći u veleslalomu s 55 bodova manje od vodećeg, tri utrke prije kraja, sve je otvoreno", rekao je, napomenuvši kako nema vremena za slavlje.

"Sutra je na redu slalom, dobro ga skijam, cilj je dobar rezultat, imam dobar broj i idemo dalje", zaključio je Zubčić.

Linker
22. travanj 2024 03:09