REUTERS
KRAJ KARIJERE VELIKOG BRITANCA

ANDY MURRAY ŠOKIRAO TENISKI SVIJET I PRED NOVINARIMA SE POTPUNO SLOMIO 'Ovo je kraj! Bol je prevelika i ne mogu više ovako, dao sam sve od sebe...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2019. 09:32

Jedan od najboljih tenisača današnjice, Britanac Andy Murray šokirao je svijet objavom kako se povlači iz tenisa. Novinarma je otkrio kako će mu Wimbledon biti posljednji turnir u karijeri.

Bivši svjetski broj 1 posljednjih se godinu i pol dana jako muči s ozljedama i uoči prvog Grand Slama sezone, Australian Opena poručio je kako je očito stiglo vrijeme za preijvremenu mirovinu. Murray nije mogao suzdržati suze nakon pitanja jednog nonivnara kako se osjeća.

Britanac je pokušao odgovoriti, ali emocije su bile jače te je potom i zaplakao.

- Nisam dobro. Strašno me boli i to traje već 20 mjeseci. Pokušao sam sve kako bi riješio problem s kukom, ali ne pomaže. Bolje mi je nego prije, ali i dalje boli. Mogu igrati tenis, ali ne na razini koju želim. Bol je jednostavno prevelika i ne želim više igrati na taj način. Dao sam sve od sebe - rekao je Murray.

Andy Murray of England speaks to the media during a press conference at the Australian Open in Melbourne, Australia, January 11, 2019. AAP Image/Daniel Pockett/via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT.
REUTERS

Murray ima namjeru oprostiti se pred svojom publikom u Wimbledonu, ali i Australija bi mogla biti posljednja stanica u njegovoj karijeri.

- Moram stati, ne mogu više igrati i misliti kad će bol prestati. Planirao sam eventualno igrati još do Wimbledona jer je to turnir na kojem bih se želio oprostiti, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati do tada, trpjeti ovu bol još nekoliko mjeseci. Da, Australian Open bi mogao biti moj zadnji turnir.

Murray je trenutačno 230. tenisač svijeta. Najveći uspjesi u karijeri su mu dva osvojena Wimbledona i US Open, a valja istaknuti kako ima i dva zlata s Olimpijskih i jedan osvojeni Davis Cup. Ukupno je igrao osam Gland Slam finala, a osvojio je 45 ATP naslova.

Linker
20. travanj 2024 05:32