Action Images via Reuters/Carl Recine
WTA BIRMINGHAM

'BIO JE TO ČUDAN MEČ, MISLILA SAM DA JE GOTOV': HRVATSKA TENISAČICA SPASILA ČAK PET MEČ-LOPTI Petra Martić nakon novog trilera izborila polufinale

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. lipanj 2019. 19:32

"Nemojte me podsjećati, mislila sam da je meč gotov", rekla je Petra Martić novinaru koji ju je izrešetao dugačkim setom pitanja odmah nakon što je u dramatičnom preokretu protiv Jelene Ostapenko preživjela pet meč-lopti i plasirala se u polufinale WTA Premier turnira u Birminghamu (6-7, 7-5, 6-1).

Nagledali smo se ove sezone već podosta trilera u Petrinoj režiji, od Bogdan i Vondroušove u Istanbulu do Kanepi u Roland Garrosu, ali ovaj jučerašnji ipak izlazi iz kategorije. Ostapenko je u prvom setu vodila 4-0, Martić je preokrenula na 5-4, a onda izgubila u tie-breaku.

U drugom je setu naša tenisačica uskrsnula nakon 0-4 i 2-5 te pet meč-lopti s kojima se suočila na servisu za 5-5.

- Iskreno, bojala sam se da će mi pogoditi neki moćan retern, ali nije stigao. Dijelim vaš dojam, bio je to baš čudan meč, ali uživala sam od početka do kraja - dodala je Petra.

Latvijka se u trećem setu potpuno raspala, pa je do kraja meča uspjela sakupiti nevjerojatnih 20 dvostrukih i 70 neforsiranih pogrešaka. Imala je, doduše, i 42 winnera (Martić samo 13), ali uzalud kad je živce ostavila negdje u završnici drugog seta.

Petra će se za ulazak u svoj drugi finale ove sezone boriti protiv bolje iz meča dvije Julije, Putinceve i Görges.

Linker
20. travanj 2024 16:09