Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters
TEŠKO, ALI SIGURNO

BORNA ĆORIĆ JE NEZAUSTAVLJIV I U MIAMIJU Hrvatski tenisač u ludom meču punom preokreta izborio osminu finala protiv 11. na svijetu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2018. 10:48

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u osminu finala teniskog ATP turnira iz Masters serije u Miamiju nakon što je u ponedjeljak poslije dva sata i 49 minuta igre pobijedio 11. tenisača svijeta Amerikanca Jacka Socka sa 5-7, 7-6(4), 6-3.

Ćorić je izgubio prvi set u kojem je napravio tri dvostruke greške i dva puta gubio svoj servis. Iako je vodio sa 3-0, Sock ga je stigao i riješio set u svoju korist. U drugom setu slična slika, Ćorić vodi od početka, dolazi do 5-2, no onda ga Amerikanac opet stiže. Na kraju Ćorić ipak slavi u tie breaku. Amerikanac je u drugom setu napravio tri dvostruke greške, no Ćorić je bolji na prvom i na drugom servisu na kojima osvaja 77 posto, odnosno 64 posto poena. Ćorić je u trećem setu dominantniji, suparniku tri puta uzima servis i osvaja više poena na prvom i na drugom servisu.

U cijelom je meču Ćorić Socku pet puta uzeo servis, a sam je spasio pet od devet break lopti. Hrvatski je tenisač osvojio više poena na prvom i na drugom servisu, 79 i 52 posto u odnosu na 45 posto Amerikanca.

Ovo je bio treći dvoboj između Ćorića, 36. tenisača svijeta, i Socka te druga pobjeda hrvatskog tenisača.

Ćorić će u osmini finala igrati protiv Kanađanina Denisa Shapovalova, 46, na ATP ljestvici, protiv kojeg je u jedinom dosadašnjem susretu hrvatski tenisač upisao pobjedu i to ove godine u Davis Cupu.

Linker
19. travanj 2024 08:22