USA Today / USA TODAY Sports
SVI POSTAVLJAJU ISTO PITANJE

BORNA ĆORIĆ UOČI VELIKOG OKRŠAJA S POSRNULIM TENISKIM DIVOM 'Nemam blage veze kakvo je stanje Novaka Đokovića, o tenisu nismo prozborili ni riječi...'

MASTERS 1000 MONTE CARLO Borna Ćorić s uvjerljivih 6:2, 6:3 protiv Juliena Benneteaua ‘izborio’ meč s bivšim brojem 1 u drugom kolu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. travanj 2018. 00:17

Borna Ćorić igrat će protiv Novaka Đokovića u “blockbusteru” 2. kola Masters 1000 turnira u Monte Carlu. Mladi hrvatski tenisač nakon velikih uspjeha na Masters 1000 turnirima u Indian Wellsu (polufinale) i Miamiju (četvrtfinale), u Kneževini je otvorio kampanju s uvjerljivih 6:2, 6:3 protiv Juliena Benneteaua (ATP 59) dokazujući da poraz od Mihaila Kukuškina u Varaždinu u sklopu Davis Cupa ne moramo smatrati ozbiljnim.

Borna je protiv francuskog veterana bio dominantan od početka do kraja, pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ako niste ekstremni pesimist.

Treniram tek tri dana

Đoković, a tu je već upitnik bio normalan, nije imao problema sa sunarodnjakom Dušanom Lajovićem te ga je za 57 minuta uz gubitak jednog gema, poslao u “ropotarnicu povijesti”. Ne tako davno prvi tenisač svijeta upisao je prvu pobjedu od siječnja, u međuvremenu je imao lakšu operaciju na laktu desne ruke pa uz to povezao dva poraza u Indian Wellsu i Miamiju (Daniel Taro, Benoit Paire). To je dovelo do razlaza s trenerima, prvo Andreom Agassijem pa Radekom Štepanekom i vraćanje pod skute Marjana Vajde, koji je uz njega bio od samih početaka.

- Odigrao sam super meč, stvarno opušteno i iznenađen sam jer sam tek prije tri dana počeo ozbiljnije trenirati - rekao je Ćorić nakon što je sredio Benneteaua.

- Odmor mi je bio prijeko potreban da bih napokon napunio baterije.

O meču se stvarno nema puno toga za reći. Borna je izgledao kao pobjednik od prvog poena i ničim nije dao naslutiti da bi se nešto drugo moglo dogoditi. Već tijekom kratkog razgovora s novinarima razmišljao je o Đokoviću.

- Idem pogledati njegov meč. S Novakom sam se sreo i popričao, ali o tenisu nismo prozborili niti riječi, nemam blage veze u kakvoj je formi i stanju.

Ako je suditi o meču s Lajovićem, Đoković je na tragu najboljih izdanja, ali to treba uzeti s rezervom. Možda je Lajović jednostavno puknuo pod pritiskom susreta s najboljim srpskim sportašem svih vremena i u 57 minuta nije ponudio baš ništa. Takve situacije nisu neuobičajene.

Ćorić i Đoković su igrali samo jednom, prije dvije godine u Madridu kad je u 2. kolu tada prvi tenisač svijeta slavio 6:2, 6:4.

Lajović nije pokazatelj

U tom trenutku Đoković je imao tri uzastopna naslova na Grand Slam turnirima (Wimbledon, US Open, Australian Open), mjesec dana kasnije kompletirao je sva četiri, ujedno prvi put trijumfirao u Roland Garrosu. Nitko osim Roda Lavera u Open eri nije kao Đoković u istom trenutku držao naslove na sva četiri Grand Slam turnira. Iza toga, iza slavlja u Parizu, počeo je nevjerojatan pad, pa se javila i ta ozljeda lakta.

Linker
22. travanj 2024 07:17