REUTERS/Aly Song
SPEKTAKL U ŠANGAJU

VIDEO: BORNA IZGUBIO NAJVEĆE FINALE U SVOJOJ KARIJERI, ALI NIJE PAO BEZ ISPALJENOG METKA Ćorić pokazao fantastičnu igru, no Đoković je - nepobjediv!

Borna Ćorić pomeo je Rogera Federera za finale ATP-a u Šangaju, ali protiv Novaka Đokovića ipak nije dobio šansu. Đoković je slavio s 2:0 u setovima (6:3, 6:4). I dok protiv Federera, Nadala i Murrayja sada ima identičnih 2-2, Đoković je jedini je član tzv. velike četvorke kojega Ćorić još nije uspio pobijediti. Ćorić je osigurao najbolji renking karijere, u ponedjeljak će biti 13. u svijetu, a Đoković će nakon ove pobjede ponedjeljak dočekati kao drugi tenisač svijeta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2018. 10:26

Unatoč snažnom otporu hrvatskog Davis Cup reprezentativca Borne Ćorića, najbolji srbijanski tenisač Novak Đoković u nedjelju je osvojio svoj 32. naslov na turnirima Masters 1000 serije, a četvrti u Šangaju, gdje je u nedjeljnom finalu odigranom u Qi Zhong Areni svladao 21-godišnjeg Zagrepčanina sa 6:3, 6:4 nakon 96 minuta borbe.

Ćorić je po peti put u karijeri igrao u finalu na ATP Touru, a prvi put za pobjednički trofej na turnirima Masters 1000 serije, dok je Đokoviću to bilo 46. finale na ovoj razini i ukupno 103. u karijeri, u kojem je stigao do 72. naslova, a 11. na kineskom tlu, gdje u finalima ima perfektan učinak 11-0.

Đokoviću je za treći trijumf u isto toliko mečeva protiv Ćorića dovoljan jedan 'break' u svakom setu. U prvom setu ga je napravio za vodstvo 4:2 i bez problema zadržao prednost, jer je u prvoj dionici meča izgubio svega četiri poena na početnom udarcu.

U drugom setu je srpski tenisač do 'breaka' stigao već u prvom gemu. Ćorić je jedinu priliku za 'break' imao u šestom gemu, ali je promašio forhend. U devetom gemu je naš tenisač još jednom pokazao svoj borbeni duh, kad je izvukao 0-40, tri uzastopne meč-lopte Đokovića, te natjerao suparnika da servisom zaključi dvoboj. Unatoč propuštenoj prilici u prethodnom gemu, Đoković je zadržao mirnoću i koncetraciju na početnom udarcu te nakon 96 minuta igre došao do pobjede.

Zahvaljujući trijumfu u Šangaju, Novak Đoković se probio do drugog mjesta na ATP ljestvici, preskočio Rogera Federera i došao na samo 215 bodova zaostatka za Rafaelom Nadalom.

Borna Ćorić je finalom u Šangaju osvojio novih 600 bodova i stigao do najboljeg renkinga u karijeri. U ponedjeljak će biti 13. tenisač svijeta.

BORNA ĆORIĆ - NOVAK ĐOKOVIĆ 0:2 (3:6, 4:6)

2. SET 4:6

Đoković je odmah na početku drugoga seta uspio napraviti break i povesti 1:0.

Čak 13 minuta trajao je ovaj gem! Puno je tu bilo izjednačenja i dugačkih izmjena udaraca, Đoković je prijetio, no Borna se uspio othrvati i sačuvati šanse u ovome meču.

Borna se opet muči s Đokovićevom igrom, ali uspio je sačuvati svoj servis i u ovome gemu. Srčano igra Borna i pokazuje veliku želju, no Đokovićeva je igra jednostavno fantastična.

Sada je napokon i Borna ozbiljnije uzvratio, došao je do izjednačenja, imao je i break-loptu, no Đoković nije dopustio iznenađenje i sada vodi 4:2. Sve je bliže novome naslovu.

Ne da se Borna i dalje, sjajno je odigrao u ovome gemu i zadržao svoj servis!

Tri meč-lopte je spasio Borna! Nema predaje kod Borne, iako će sada Đoković servirati za meč. Ćorić zaista odlično igra, no Đoković je nepobjediv. Borna je uspio zadržati svoj servis i rezultat je 5:4 za Đokovića.

Borna je opet pokazao zube i nije pao bez ispaljenog metka, no Đoković je s nekog drugog planeta. Sjajna igra obojice tenisača i zaslužena Đokovićeva pobjeda.

1. SET 3:6

Đoković je uspješno zadržao svoj servis u prvom gemu i vodi 1:0.

Izvrsno igra Borna! Đoković je uspio uzeti dva gema, ali vidi se Bornina mirnoća i sigurnost na osnovnoj liniji.

Srpski tenisač uzima i svoj drugi gem bez izgubljenog poena.

Fantastična Bornina igra! I dalje drži svoj servis, ovaj put bez izgubljenog poena! Rezultat je 2:2. Ajmo, Borna!!!

Mučio se Borna i na kraju nije uspio zadržati svoj servis. Previše je neprisiljenih pogrešaka napravio u ovome gemu i Đoković vodi 4:2.

Namučio je Ćorić Đokovića u ovome gemu, došao je i do izjednačenja, no srpski je tenisač uspio gem privesti kraju i ostvariti veliku prednost u prvome setu.

Borna još nema odgovor na sjajnu Đokovićevu igru, srpski je tenisač zadržao svoj servis i zasluženo uzeo prvi set.

Linker
20. travanj 2024 17:44