REUTERS/Eric Gaillard
ATP U KINESKOM SHENZHENU

BORNI ĆORIĆU U DVOBOJU PROPUŠTENIH PRILIKA IZMAKNUO PLASMAN U ČETVRTFINALE Propustio osam break-lopti, a njegov protivnik četiri meč-lopte

Piše: HinaObjavljeno: 26. rujan 2018. 22:55

Britanac Cameron Norrie (ATP - 73.) plasirao se u srijedu u četvrtfinale ATP turnira u kineskom Shenzhenu, gdje je u dvoboju 2. kola pobijedio 21-godišnjeg Zagrepčanina Bornu Ćorića (ATP - 18.) sa 6-4, 7-6 (8) nakon dva sata i 10 minuta borbe.

Bio je to dvoboj propuštenih prilika za našeg Davis Cup reprezentativca, koji je u prvom setu imao čak osam 'break-lopti', ali nijednu nije uspio iskoristiti. Prve tri prilike za 'break' imao je u početnom gemu, još tri pri rezultatu 3-3, a Norrie je spasio i dvije 'break-lopte' kod 4-4, da bi u desetom gemu došao do svoje prve prilike i odmah je pretvorio u osvojeni set.

Ćorić je još veći preokret dopustio u drugom setu u kojem je konačno načeo početni udarac suparnika te s dva 'breaka' prednosti poveo 4-1. Uslijedio je Norriejev niz od četiri gema, a kod vodstva 5-4 britanski Davis Cup reprezentativac propustio je četiri meč-lopte na Ćorićevom servisu.

Borna je izborio 'tie-break' u kojem je vodio 3-0 i 5-2, ali je tada dopustio Norrieju niz od tri poena. Ipak, kod 6-5 Ćorić je imao prvu set-loptu, ali je ostao bez realizacije. Norrie je poveo 7-6, ali je Ćorić spasio i petu meč-loptu te poveo 8-7. No, to je bio njegov posljednji poen u meču. Ljevoruki Britanac je nanizao tri poena i došao do jedne od najznačajnijih pobjeda u karijeri i pet put u ovoj sezoni došao do četvrtfinala na ATP turnirima.

U Lyonu na zemlji te na tvrdoj podlozi u Atlanti i Los Cabosu 23-godišnji Cameron Norrie igrao je i u polufinalu, a da bi se među četvoricu preostalih probio i u Shenzhenu morat će u četvrtfinalu pobijediti Japanca Yoshihita Nishioku koji je sa 7-6 (5), 3-6, 7-5 iznenadio 6. nositelja, Kanađanina Denisa Shapovalova.

Da nijedan od trojice nositelja koji su igrali u srijedu ne dođe do četvrtfinala, pobrinuo se Francuz Pierre-Hugues Herbert koji je sa 6-3, 7-6 (4) pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa, postavljenog za 2. nositelja u Shenzhenu.

ATP Shenzhen - 2. kolo

Cameron Norrie (VB) - BORNA ĆORIĆ (HRV/3) 6-4, 7-6 (8)

Yoshihito Nishioka (Jap) - Denis Shapovalov (Kan/6) 7-6 (5), 3-6, 7-5

Albert Ramos-Vinolas (Špa) - Viktor Troicki (Srb) 7-6 (4), 4-6, 7-6 (3)

Pierre-Hugues Herbert (Fra) - Stefanos Tsitsipas (Grč/2) 6-3, 7-6 (4)

Linker
16. travanj 2024 10:12