Ana Konjuh
 REUTERS/Yuya Shino
MIRJANA PALA NAKON VELIKE BORBE

BRAVO, ANA Sjajna Konjuh nastavlja s pobjedam na početku nove sezone, u jednom danu izbacile dvije neugodne Belgijanke

Piše: HinaObjavljeno: 04. siječanj 2017. 12:05

Hrvatska tenisačica 19-godišnja Ana Konjuh u srijedu se plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Aucklandu, i to nakon što je odradila dvostruki program u jednom danu izbacivši dvije Belgijanke, Kirsten Flipkens i Yaninu Wickmayer.

U prvom kolu Ana Konjuh, koja je osma nositeljica, nakon dva sata i 4 minute borbe svladala je Kirsten Flipkens sa 6-4, 3-6, 6-3.

Nakon toga, u drugom kolu, mlada Dubrovkinja je deklasirala Yaninu Wickmayer sa 6-1, 6-2 za samo 57 minuta igre. Sa tri "breaka" u prvom i dva u drugom setu Ana Konjuh je projurila u četvrtfinale, gdje ju čeka 19-godišnja Japanka Naomi Osaka (48. na WTA listi), kojoj je dvoboj drugog kola bez borbe predala Amerikanka Venus Williams.

Bit će to prvi međusobni dovoboj Ane Konjuh i Naomi Osake.

I dok je mlada Ana Konjuh sa dvije pobjede ušla u četvrtfinale, 34-godišnja Mirjana Lučić Baroni zaustavljena je u drugom kolu Aucklanda od 19-godišnje Latvijke Jelene Ostapenko poslije sat i 24 minute igre.

Ostapenko je uvjerljivo dobila prvi set sa 6-2, ali u drugom bila je to teška borba. Obje tenisačice su po tri puta gubile servis i odluka je pala u "tie-breaku", gdje je više koncentracije imala Ostapenko, koja je na kraju slavila sa 6-2, 7-6 (3).

Linker
20. travanj 2024 12:41