REUTERS/Peter Nicholls
SLUŽBENA PRESICA

ČILIĆ PROGOVORIO O PORAZU PROTIV ZVEREVA, A ONDA GA JE DOČEKALO NEUGODNO PITANJE Evo što je rekao upitan misli li da je Federer povlašten

Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2018. 23:02

Bilo bi bolje da sam startao pobjedom, ali očekuju me još dva meča, izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je na startu ATP finala u londonskoj O2 Areni izgubio od Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-7 (5), 6-7 (1).

"Počeo sam dobro, vodio sam 4-1 i imao break loptu za 5-1. Nakon toga stvari su se preokrenule i on je dobio set u tie-breaku. Gledajući početak seta čini mi se da sam bio bolji igrač i da sam ga trebao dobiti. U drugom setu opet prvi dođem do breaka i povedem 4-3, onda već su sljedećem gemu izgubim servis", kazao je Čilić, koji je šesti puta zaredom izgubio od Zvereva.

"U mečevima protiv najboljih događaji mi se ti usponi i padovi. Moram raditi na tome da mi se to ne događa tako često. Bilo bi bolje da sam startao pobjedom, ali očekuju me još dva meča. Nadam se da ću protiv Isnera i Đokovića pokazati odličan tenis", dodao je Čilić, koji u srijedu igra protiv Amerikanca Johna Isnera.

Na presici je Čilić upitan i misli li da Roger Federer ima povlešten tretman na ATP Touru. Povod za pitanje bila je nedavna izjava Juliena Benneteaua koji je za RMC Sport rekao da legendarni Švicarac ima povlašteni tretman na Australian Openu kojeg je osvojio čak šest puta.

"Roger je 12 ili 13 od 14 posljednjih mečeva na Australian Openu odigrao po noći. Na isti dan Federer je igrao protiv Struffa, a Đoković protiv Monfilsa. Nemam ništa protiv Struffa, sjajan momak, ali složit ćemo se da bi svaki direktor turnira stavio meč Đoković - Monfils u večernji termin od 19.30, zar ne? Ali ne, oni su igrali po noći u 14.30 po vrućini, a Federer i Struff po noći", rekao je Benneteau.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 12:  Marin Cilic of Croatia congratulates opponant Alexander Zverev of Germany on victory after their singles round robin match during Day Two of the Nitto ATP World Tour Finals at The O2 Arena on November 12, 2018 in London, England.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

A u samom finalu ovogodišnjeg Australian Opena Federer je slavio upravo protiv Čilića u pet setova, a meč se odigrao pod spuštenim krovom.

"Je li Federer povlašten? Teško je reći, Roger je jako popularan. Organizatori uvijek žele da igra noćne mečeve. Na kraju turnira u Australiji samo nisam bio sretan jer su promijenili pravila. Tijekom turnira su vrijedila jedna pravila, a na dan finala imali su druga pravila. Ne mislim da je to pogodovalo meni ili Rogeru. Osjećao sam samo da su po tom pitanju organizatori trebali biti konzistentni", objasnio je Čilić.

Linker
25. travanj 2024 00:33