REUTERS/Aly Song
ODRŽAN JE ŽDRIJEB

ČILIĆ SAZNAO PRVOG SUPARNIKA NA PUTU KA OBRANI NASLOVA U BASELU U 2. kolu na pomolu je hrvatski okršaj

Piše: HinaObjavljeno: 21. listopad 2017. 20:42

Marin Čilić drugi je nositelj ATP turnira serije 500 u Baselu, gdje će sljedećeg tjedna krenuti u obranu prošlogodišnjeg naslova dvobojem protiv iskusnog Španjolca Fernanda Verdasca, koji je u subotu poražen u polufinalu turnira u Stockholmu, dok će drugi hrvatski predstavnik Borna Ćorić za prvog suparnika imati domaćeg tenisača Henrija Laaksonena (ATP - 96.).

Uspiju li Čilić i Ćorić pobijediti svoje suparnike u međusobom će dvoboju odlučivati tko će zaigrati u četvrtfinalu. U subotu je u 1. kolu kvalifikacija nastupio hrvatski Davis Cup reprezentativac Franko Škugor, ali ga je zaustavio Mađar Marton Fucsovics pobijedivši ga sa 6-7 (5), 6-4, 6-4.

Prvi nositelj turnira s nagradnim fondom od 1,83 milijuna eura je drugi tenisač svijeta Roger Federer, sedmerostruki pobjednik u Baselu. Njega u prvom kolu čeka mladi Amerikanac Frances Tiafoe, kojeg je na ovogodišnjem US Openu uspio pobijediti tek u petom setu.

Treći nositelj je David Goffin, a četvrti Argentinac Juan Martin del Potro koji će se u nedjelju boriti za pobjednički trofej na turniru Stockholmu.

Linker
17. travanj 2024 15:12