Julian Finney/Getty Images
atp doha

ĐOKOVIĆ SE PONOVNO SPAŠAVAO - NAJBOLJI GRUZIJAC U POVIJESTI PONOVNO NAMUČIO NOLETA Neugodni Španjolac izbacio Wawrinku

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. siječanj 2019. 19:27

Španjolac Roberto Bautista Agut je sa 6:4, 6:4 svladao Švicarca Stana Wawrinku u prvom četvrtfinalnlom dvoboju ATP turnira u Dohi. Bautista Agut dobar je dio meča dominirao u izmjenama, Švicarac koji je u bogatoj karijeri osvajao Australian Open, Roland Garros i US Open dobro se borio, ali je propustio veliku priliku da produlji meč. Naime, imao je 0:40 kad je Bautista Agut u desetom gemu drugog seta servirao za meč, ali tu prednost nije znao iskoristiti.

Novak Đoković i drugi dan zaredom morao je provesti gotovo dva sata na terenu. Nakon što ga je Marton Fucsovics u srijedu testirao osvajanjem prvog seta, u istu ga je situaciju stavio i Nikoloz Basilašvili.

Najbolji Gruzijac u povijesti, koji je prošle godine osvojio dva turnira iz ATP 500 serije, Peking i Hamburg, nije se uspio ozbiljnije oduprijeti Đokoviću nakon tog prvog seta. U drugom je već prvom prilikom izgubio servis i tu mu više nije bilo spasa. Odlučujuća dionica otvorena je s dva uzastopna oduzeta servisa, a prvi tenisač svijeta prijelomni je break napravio za 3:2, poslije čega više nije bilo mogućnosti za eventualnu senzaciju u režiji Basilašvilija, inače 21. tenisača ATP liste.

U četvrtfinalu parova Francuz Pierre-Hugues Herbert i David Goffin su pobijedili Nikolu Mektića i Alexandera Peyu. (nb)

Četvrtfinale: Bautista Agut (7) - Wawrinka 6:4, 6:4, Đoković (1) - Basilašvili 4:6, 6:3, 6:4

Četvrtfinale, parovi: Herbert, Goffin - Mektić, Peya (3) 6:2, 3:6, 10-3

Linker
25. travanj 2024 13:56