Ivo Karlović
 Thomas Starke/Bongarts/Getty Images
MONFILS U FINALU

DOKTOR JE IPAK OSTAO NA KORAK DO FINALA Dugo je mučio sjajnog Francuza, ali na kraju je morao priznati poraz

Piše: HinaObjavljeno: 29. listopad 2016. 20:24

Hrvatski tenisač 37-godišnji Ivo Karlović nije se plasirao u finale ATP turnira u Beču izgubivši u subotu u polufinalu od Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 7-5, 5-7, 6-7 (6) nakon 2 sata i 35 minuta igre.

U prvom setu obojica su čvrsto držali servise i tek kod 5-5, na servis Tsonge, pojavila se prva prilika za "break". Karlović ju zgrabio te je na svom servisu dobio priliku zaključiti set. No, nije išlo lako, Tsonga je imao dvije "break" lopte, ali Karlović se je izvukao odličnim servisima.

U drugom setu Karlović je rano došao do prilike za "break", u trećem gemu. Odličnim reternima oduzeo je servis Tsongi bez izgubljenog poena. Tada je izgledalo da će Karlović brzo okončati meč u svoju korist, ali dogodio se preokret. Kod vodstva 4-3 hrvatski tenisač je napravio tri duple servis pogreške i Tsonga je poravnao na 4-4, a potom je još jednom oduzeo servis Karloviću i tako je dobio drugi set sa 7-5.

U šestom gemu odlučujućeg seta opet je posustao Karlovićev servis i Tsonga je to iskoristio za vodstvo 4-2. No, već u sljedećem gemu Ivo je vratio izgubljeni servis i set je otišao u tie-break. No, u odlučujućoj igri francuski igrač manje je griješio i na kraju je dobio meč.

Bio je to njihov treči međusobni dvoboj i prva pobjeda Tsonge. Prethodno ga je hrvatski tenisač dva puta dobio u 3. kolu Wimbledona, 2009. i 2015. godine.

U finalu će Tsonga igrati protiv Britanca Andyja Murraya kojemu je Španjolac David Ferrer predao polufinalni dvoboj bez borbe.

Linker
16. travanj 2024 11:14