Britain Tennis - Aegon Open - Nottingham Tennis Centre - June 18, 2017 Croatia's Donna Vekic celebrates winning the final against Great Britain's Johanna Konta Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Jason Cairnduff Livepic

WTA

DONNA VEKIĆ NASTAVLJA SA SJAJNIM IGRAMA Hrvatska tenisačica izborila četvrtfinale Tokija, slijedi meč s drugom nositeljicom

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.09.2018. u 12:50

 • Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtak u četvrtfinale teniskog WTA turnira u Tokiju nakon što je sa 6-4, 7-5 pobijedila Britanku Johannu Kontu poslije sat vremena i 35 minuta igre.

  Vekić je  u prvom setu dva puta suparnici uzela servis i dobija ga nakon 40 minuta igre. U drugom setu Vekić gubi svoj servis odmah na početku, a zatim još jedan i Konta dolazi u prednost od 4-1. No nakon toga hrvatska tenisačica pronalazi igru i vraća dva servisa za rezultat 5-5, osvaja svoj servis za 6-5 i još jednom na kraju uzima servis Britanki za 7-5.

  Vekić je napravila sedam dvostrukih pogrešaka, od čega četiri u drugom setu, no važnu ulogu odigralo je 38 neprisiljenih pogrešaka Konte. Vekić ih je napravila 16. Hrvatska tenisačica je suparnici uzela pet puta servis a svoj je izgubila dva puta. 

  Ovo je bio peti međusobni ogled između Konte, sada 43. tenisačice svijeta, i Vekić i druga pobjeda hrvatske tenisačice, 45. na WTA ljestvici.

  U četvrtfinalu će Vekić igrati protiv druge nositeljice i četvrte na WTA ljestvici Francuskinje Caroline Garcie koju je do sada pobijedila dva puta u pet međusobnih susreta.

  Iz drugih medija