KOEN SUYK AFP
BERTENS SLAVILA I OVE GODINE

DRUGI NASLOV ZA POZNATOG FRANCUSKOG TENISAČA U SAMO DVA TJEDNA Norvežanin postao prvi tenisač u povijesti svoje zemlje s osvojenim ATP turnirom

Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2020. 21:58

Francuz Gael Monfils osvojio je naslov pobjednika na ATP turniru tenisača u Rotterdamu svladavši u finalu Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-2, 6-4.

Za 33-godišnjeg Monfilsa ovo je drugi osvojeni turnir u dva tjedna, prošle nedjelje podigao je pobjednički pokal u Montpellieru, a 10. u karijeri. Također, Monfils je obranio prošlogodišnji naslov u Rotterdamu kada je do trofeja stigao svladavši Švicarca Stana Wawrinku.

Mladom, 19-godišnjem Auger-Aliassimeu ovo je bio četvrti finale na ATP Touru u karijeri, ali i dalje čeka na prvi naslov. Lani je godio završne dvoboje u Rio de Janeiru (Laslo Đere), Lyonu (Benoit Paire) i Stuttgartu (Matteo Berrettini).

ATP Buenos Aires: Casper Ruud postao prvi Norvežanin s naslovom

Norvežanin Casper Ruud pobjednik je ATP turnira tenisača u Buenos Airesu, on je u finalu svladao Portugalca Pedra Sousu sa 6-1, 6-4.

Mladi, 21-godišnji Ruud tako je postao prvi Norvežanin koji je osvojio ATP naslov u povijesti, a do tog je rezultata stigao u svom drugom finalu u karijeri. Lani je izgubio završni dvoboj u Houstonu od Čileanca Cristiana Garina.

Norway's Casper Ruud hits a return against Belarus' Egor Gerasimov during their men's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 21, 2020. (Photo by Greg Wood / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
GREG WOOD AFP

Također, ovom pobjedom Ruud će u ponedjeljak postati najbolje rangirani norveški igrač na ATP ljestvici ikada, zauzimat će 34. mjesto što je pet pozicija bolji plasman od onoga kojega je imao dosadašnji najbolji norveški igrač, njegov otac i trener Christian Ruud koji je u listopadu 1995. godine držao 39. poziciju.

S druge strane, 31-godišnji Sousa je u Buenos Airesu ostvario rezultat karijeri, dosada 145. igrač svijeta nikada prije ovog tjedna nije igrao niti u četvrtfinalu na ATP Touru.

WTA Sankt Peterburg: Bertens obranila naslov

Nizozemka Kiki Bertens pobjednica je WTA turnira tenisačica u Sankt Peterburgu, na je u finalu uvjerljivo nadigrala Kazahstanku Jelenu Ribakinu sa 6-1, 6-3.

Bertens je tkao obranila prošlogodišnji naslov u Sankt Peterburgu, lani je u završnom dvoboju bila uspješnija od hrvatske predstavnice Donne Vekić.

Netherlands' Kiki Bertens celebrates after victory over Belarus' Aryna Sabalenka in their Fed Cup singles tennis match at The Sportcampus Zuiderpark in The Hague on February 8, 2020. (Photo by Ronald HOOGENDOORN / ANP / AFP) / Netherlands OUT
RONALD HOOGENDOORN AFP

Za 28-godišnju Bertens ovo je 10. WTA naslov u karijeri, a prvi u 2020. godini. Lani je imala svoju najbolju sezonu u karijeri, igrala je pet finala, uz Sankt Peterburg osvojila je i Madrid, dok je gubila u finalima s'Hertogenboscha, Palerma i Zhuhaija.

S druge strane, 20-godišnjoj Ribakinoj ovo je bio već treći nastup u finalu nekog WTA turnira ove godine, a drugi poraz. Dosada je osvojila Hobart, a gubila u finalima Shenzhena i Sankt Peterburga.

Linette osvojila Hua Hin

Poljakinja Magda Linette pobjednica je WTA turnira u tajlandskom Hua Hinu svladavši u finalu s 6-3, 6-2 Švicarku Leonie Kung.

Netherlands' Arantxa Rus hits a return against Poland's Magda Linette during their women's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 21, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
DAVID GRAY AFP

Za Linette (WTA 42.) je to drugi osvojeni turnir u karijeri, a mlada, 19-godišnja Kung se kao 283. igračica svijeta iz kvalifikacija probila u prvo finale u karijeri.

Linker
25. travanj 2024 23:07