Screenshot: YouTube
NENORMALNO PONAŠANJE

EKSPRESNA KAZNA ZA UGLEDNOG SUCA KOJI JE SABLAZNIO TENISKI SVIJET Napravio je nešto nezamislivo u bijelom sportu: 'Fantastična si, vrlo si seksi...'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 03. listopad 2019. 00:06

Talijanskog teniskog suca sa zlatnom značkom ITF-a i pod ugovorom s ATP Tourom, Gianlucu Moscarellu, ta je organizacija suspendirala dok traje istraga o njegovu ponašanju na prošlotjednom challengeru u Firenzi.

Moscarella je, naime, sudeći susret domaćeg igrača Enrica Dalla Vallea i Portugalca Pedra Souse, otvoreno hrabrio i davao savjete Sousi dok je Dalla Valle koristio "toilet break" nakon prvog seta (7:5 za Portugalca).

- Ostani fokusiran, meč je već trebao biti gotov sa 6:1, 6:1 za tebe, imao si 45 prilika za break. Molim te, koncentriraj se - govorio je Moscarella na talijanskom jeziku.

Da se barem zaustavio na tome, ali Moscarella je otišao korak dalje, te je pronašao vremena dobaciti nekoliko rečenica skupljačici lopti.

- Fantastična si, vrlo seksi. Jesi li u redu? Vruće je. Osjećaš li se ti vrućom? - tako se na neprimjeren način sudac upucavao maloljetnoj djevojci.

ATP Tour je Moscarellu povukao s challengera čim su se pojavile snimke na internetu. Sousa je rekao da je bio iznenađen i da, zapravo, nije znao kako reagirati na Moscarelline riječi.

U kolovozu je, inače, ista organizacija dala otkaz argentinskom sucu Damianu Steineru (vodio je finale Wimbledona između Novaka Đokovića i Rogera Federera) zbog davanja nekoliko intervjua medijima u domovini, što je sucima kodeksom zabranjeno.

Lani je, pak, popularni švedski sudac Mohammed Lahyani morao preskočiti dva turnira, jer se zaigrao i zaglumio trenera Nicku Kyrgiosu na US Openu. Australac je zaostajao set i break protiv Pierre-Huguesa Herberta i razmišljao je o odustajanju, a Lahyani ga je odgovarao od toga, tražio od njega da se bori i na kraju se dogodio preokret. Kyrgios je pobijedio Francuza, e da bi ga u 3. kolu zaustavio Roger Federer.

Linker
24. travanj 2024 13:12