REUTERS
PREOKRET NA KRAJU

FEDERER OTKRIO ŠTO MU SE DOGODILO NA POČETKU VELIKOG OKRŠAJA S BORNOM ĆORIĆEM 'Ovoga je puta Borna imao manje sreće...'

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 16. svibanj 2019. 22:45

​Iako rimski turnir još nije gotov, već sada možemo konstatirati da je nastup Rogera Federera, koliko iznenadio mnoge bio ispravan. Možemo, također, konstatirati da je posve blizu 38. rođendana, još uvijek u stanju kada je potrebno odigrati dva meča u istom danu, igrati četiri sata tenisa i na kraju pobijediti. Istina, u jutarnjem nastupu je prilično glatko nadigrao Portugalca Joao Sousu, no u jednom trenutku je izgledalo da će se dvoboj s Bornom Ćorićem pretvoriti u nemoguću misiju.

- Na početku meča sam imao problem sa sjenama, nisam najbolje vidio, ali sam se polako, ali sigurno vratio u meč. Teško je izgubiti kada imaš meč lopte, i ja sam to osjetio u Madridu, ali na kraju sam dopustio priliku vrlo korektnom momku i odličnom tenisaču Borni Ćoriću, no ovoga puta je on imao manje sreće.

​Tako se nekako i dogodilo, iako, ako su mogli suditi po početku dvoboja izgledalo je da bi to moglo biti brza i vrlo bezbolna egzekucija. Naš je tenisač poveo s 4:0 i glatko dobio prvi set.

​No, bilo je jasno da će se Federer priključiti u drugom setu i napokon je iskoristio drugu od prve dvije break prilike u meču, poveo s 4:2, da bi onda spasio 0:40 i došao korak do poravnanja. No, još uvijek se igralo, Borna je uspio u drugom pokušaju oduzeti servis Federeru i to bez izgubljenog poena, no kad je servirao za ostanak u setu još jednom je izgubio početni udarac.

​Treći set je protekao bez izgubljenih servisa, iako je Borna imao tri break prilike, ali je Federer već tada bolje servirao i bolje se držao. Na kraju sve se raspalo u tie-breaku trećeg seta, izgledi Ćorića su bili, barem na papiru, daleko bolji, jer je ove godine od 11 dvoboja, koji su otišli u treći set dobio deset.

I ovo je izgledalo da će tako završiti, jer je Borna poveo s 5:2, no Federer je nakon izmjene i odličnog servisa dobio dva poena, ali je Ćorić poveo sa 6:4 i stigao do prve od dvije meč-lopte. No, tu je i stao, propustio je obje meč-lopte, istina, Federer ih je servirao, a onda je došao red na Federera, prvu meč-loptu nije realizirao, ali drugu kod vodstva 8:7 je.

​Tako je Švicarac otišao u četvrtfinale Rima, jednog od dva, drugi je Monte Carlo, turnira iz kategorije Masters 1000 koji nikada nije osvojio, a Borna je propustio priliku poravnati međusobni omjer sa Švicarcem na 3-3. Sve je bilo u nijansama, bilo je trenutaka kada su jedan i drugi igrali izrazito dobro, pa je na kraju tenis je sport u kojem samo jedan može pobijediti. Ovoga puta to je otišlo na stranu Federera koji je bio toliko oduševljen činjenicom da je okrenuo meč i dobio ga na kraju, da je na posve njemu netipičan način proslavio, kao kada neki nogometaši slave zgoditak.

Linker
26. travanj 2024 17:47