Geoff Burke-USA TODAY Sports
BRILJIRAO U VELIKOJ POBJEDI

FOTO: KYRGIOS PONOVNO IZVODIO ŠOU Neočekivanom gestom do suza nasmijao protivnika, a potez koji je izveo na meč lopti u potpunosti je zapalio tribine

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2019. 12:42

Australski tenisač Nick Kyrgios i Rus Danil Medvjedev borit će se za pobjednički trofej na ATP turniru serije 500 u Washingtonu, gdje je Australac u polufinalu spasio meč-loptu u trijumfu 6-4, 3-6, 7-6 (7) protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, dok je četvrtfinalni pobjednik nad Marinom Čilićem za samo 56 minuta svladao Nijemca Petera Gojowczyka sa 6-2,6-2.

Medvjedev će igrati osmo finale u karijeri, a četvrto u ovoj sezoni, u kojem će pokušati doći do svog petog naslova. Kyrgios je izborio nastup u devetom finalu, a drugom u 2019. godini, u kojem će tražiti put prema šestom trofeju u karijeri.

U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju odigranom ove godine na rimskom Mastersu 24-godišnji Australac je na zemljanoj podlozi svladao 23-godišnjeg Rusa u tri seta (6-3, 3-6, 6-3).

Inače Kyrgios je protiv Tsitsipasa ponovno radio šou. Naime, u jednom je trenutku Grk imao problema s tenisicama, a kad su mu otac i trener pripremili nove, Nick se priključio, preuzeo iste, te stigao do Stefanosa kojem se naklonio držeći tenisice u ruci. Bio je to jedan od dva poteza kojima je nasmijao publiku.

Ovaj drugi, dogodio se kod meč lopte kada je Kyrgios odlučio savjet potražiti od jednog navijača. Što mu je točno ovaj rekao, nije poznato, ali Australac je dobio meč i nakon toga pohitao pružiti ruku svom 'savjetniku'.

Linker
20. travanj 2024 01:10