CROPIX
TRADICIJA JE ZADRŽANA

FOTO: LUKA DONČIĆ I NJEGOVA PREKRASNA DJEVOJKA ANAMARIJA IZAZVALI POMUTNJU Velika NBA zvijezda u zanimljivom društvu došla podržati prijatelja...

Dončić uz Đokovića, Agassija, Casha, Krajiceka, Raftera: ATP u Umagu ni ove sezone nije iznevjerio tradiciju, imao je veliku zvijezdu i na tribinama
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. srpanj 2019. 19:01

Došao sam u Umag podržati Aljaža Bedenea. Uvijek rado podržavam slovenske sportaše, pa tako i ovaj put. I ja igram tenis ponekad, tako da volim ovaj sport i užitak mi je gledati ga - kratko je izjavio Luka Dončić, zvijezda slovenske, europske i NBA košarke, dobitnik nagrade za najboljeg novaka u sezoni 2018./19. u dresu Dallas Mavericksa.

Dolazak 20-godišnjeg košarkaša izazvao je veliku pozornost, ali do njega se jako teško moglo doći. Čak je i u izlascima bio vrlo diskretan, s djevojkom Anamarijom Goltes i uskim krugom prijatelja, među kojima je bio još jedan košarkaš, Luka Rupnik.

Dončić ovoga ljeta ima puno slobodnog vremena, jer aktualni europski prvak Slovenija, baš kao i Hrvatska, neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u rujnu. Njihova reprezentacija, kao i naša, uglavnom lišena usluga najboljih košarkaša, nije bila u stanju proći kvalifikacije.

S Bedeneom ga veže prijateljstvo, pa Dončić nije htio propustiti priliku podržati tenisača s tribina u meču četvrtfinala Plava Laguna Croatia Opena protiv Dušana Lajovića. Nakon velike borbe Bedene je ipak izgubio, poslije je novinarima otkrio da su mu najveći problem bile gaćice, one ispod hlačica. Nešto se nepredviđeno dogodilo, uglavnom tijekom meča su mu se urezale u kožu, čak su ga raskrvarile i nije bilo lijepo vidjeti ga nakon meča kako jedva hoda uz bolni grč na licu.

Dončićev posjet Umagu i teniskom turniru može se staviti u rang iznenadnom i nenajavljenom dolasku Novaka Đokovića na finale između Dominica Thiema i Joaoa Souse 2015. godine. Srpski tenisač, koji je i tada bio broj jedan te osvajač Wimbledona, prekinuo je nakratko krstarenje Jadranom i došao uživo pogledati jedan set finala na turniru na kojemu je i sam triput nastupio te jednom bio finalist (2006. protiv Stana Wawrinke).

Košarkaška zvijezda bila je gost turnira, direktor Lawrence Frankopan je Dončiću, kako se ono kaže, stavio sve službe na raspolaganje, ali ovaj to nije zlorabio. Tijekom posljednjih godina dosta je bivših tenisača privučeno u Umag kako bi igrali ekshibicije, najveće ime svakako je Andre Agassi. Bilo je to 2016. godine, za imidž turnira je to bila velika stvar, a kako se znalo da Amerikanac baš ne može puno igrati, osigurana je i kvalitetna zamjena u liku Juana Carlosa Ferrera.

Prije dvije godine u paketu su došli Pat Cash i Richard Krajicek, oba osvajači Wimbledona. Pamte se i nenadmašni zabavljači na terenu, Mansour Bahrami i Henri Leconte, kao i da su gosti bili Thomas Muster i Carlos Moya, prvi kao trostruki pobjednik (nikada poražen), drugi kao rekorder s pet naslova. Oba su, ako se ne varamo, počasni građani Umaga. Muster se hvalio da je u Umag dolazio kao dijete i da je ondje naučio plivati.

Linker
23. travanj 2024 14:55